logo Casalina

Junior Brent Deltombe in Tremelo aan derde seizoenszege toe

Junior Brent Deltombe in Tremelo aan derde seizoenszege toe
Vlnr tweede De Ceuster, winnaar Deltombe en derde Dara

Brent Deltombe uit Oostkamp maakte voor de derde keer dit seizoen het zegegebaar en dat deed hij in het centrum van Tremelo. Hij was in de finale met vier anderen ontsnapt uit het peloton. Hun voorsprong was nooit groot, maar groot genoeg om het onderling uit te maken voor de zege. In de slotkilometers ging Deltombe solo aan de haal, thuisrenner Milan De Ceuster werd tweede voor Sam Dara uit Keerbergen.

Met zijn 73 tekenden ze present op de Schrieksebaan in Tremelo. Het organiserende YCT Demer en Dijle CT had 80 kilometer koers voorzien over 13 lussen.

Op het einde van ronde twee waren ze even met vier weg, Liam Van Bylen uit Westmeerbeek won de eerste premiespurt. Kort nadien werden ze ingerekend. Enkele lussen nadien reed de Amerikaan Otis Engel een handvol tellen weg, maar ook dat was een maat voor niets. In ronde vijf maakten Van Bylen, Niel Meulemans uit Tielt-Winge en de Amerikaan Budd Caden zich los van het peloton, ook die vluchtpoging mocht niet baten. Tussendoor pakte Fabian Sprimont uit Landen een premie na een lange spurt. Kort nadien verdween Seppe Vercruysse noodgedwongen uit de race, hij had problemen met zijn versnellingen.

In ronde zeven ging Arthur Geens uit Brecht er even vandoor, op de hielen gezeten door de Amerikanen Joaquin Medina Garzon en Richard Morris. Het peloton volgde op tien seconden, de ronde nadien waren opeens Medina Garzon en Morris op het voorplan. Met nog vier lussen af te leggen kregen zes renners een voorsprong. De Ceuster, Dara, Deltombe en de Amerikanen Medina Garzon, Morris en Engel. Deze laatste moest er vooraan af zodat er nog een kwintet overbleef. Ze pakten 40 seconden op het peloton met nog twee rondes te gaan, bij het ingaan van de slotronde was hun voorsprong gehalveerd. In de slotkilometer ontsnapte Deltombe en hij bleef weg. De Ceuster, die vorig jaar zijn thuiskoers nog won, won de spurt om plaats twee voor Dara en Morris. Van Bylen sloot net op de meet aan bij de kopgroep en werd zo zesde voor Cisse Duts en Nio Simons.

“Ik had gehoopt om met de kopgroep mee te zijn en dat lukte me ook. Dat ik dan uiteindelijk ook derde werd, daar was ik heel blij mee. De adrenaline vloog door het lijf. Ik ben heel blij met dit podium in eigen streek”, aldus derde Dara, die uitkomt voor het Van Mossel-Heist CT.

“Ik ben blij met plaats twee want ik startte hier met heel slechte benen. Ik zat dan mee in de vlucht met de Amerikanen. Het begon me wel te irriteren dat ze elk om beurt begonnen aan te vallen. Toen Deltombe ging, meldde ik hen dat het hun beurt was om te reageren, maar ze hielden de benen stil. Gelukkig won ik de spurt nog om plaats twee”, aldus tweede De Ceuster die vorig seizoen als eerstejaars nog won in Tremelo, dat kan u hier nog eens bekijken.

“Ik was blij met die Amerikanen vooraan, zo was er steun voor onze aanval aanwezig. Dat was alleszins het geval tot ze om beurten begonnen te versnellen. Ik kon in de slotfase nog wegraken en maakte het af. Ik ben hier zeer blij mee, hopelijk komen er nog enkele overwinningen bij”, aldus de winnaar van het Van Moer – Logistiscs CT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *