logo Casalina

Milan De Ceuster wint thuisrace en komt samen met ploegmaat Niel Meulemans aan

Milan De Ceuster wint thuisrace en komt samen met ploegmaat Niel Meulemans aan
Vlnr tweede Meulemans winnaar De Ceuster en derde Van Bylen gelauwerd

Na een kleine tachtig kilometer kwamen ploegmaats De Ceuster en Meulemans samen in de laatste hectometers. Ze overschreden hand in hand de finish. Ze hadden de rest in de steek gelaten met iets minder dan vier rondes af te leggen. 

Het organiserende YCT Demer en Dijle mocht 64 junioren ontvangen voor 13 lussen van 6 kilometer.

Al vanaf de openingsronde toog een kwartet in de aanval, het waren Niel Meulemans uit Tielt-Winge, ploegmaat en provinciaal kampioen Milan De Ceuster uit Tremelo, Rube Van Gelder uit Vosselaar en Daan Vander Elst uit Winksele. Ze verzamelden al snel een minuut en domineerden de hele koers. Zes achtervolgers werden er vijf, daar er ééntje werd afgereden. Paul Loïs uit Ramsel ging onderuit en bezeerde zich aan de hand, arm en schouder, hij verdween uit de race. Jaro Dresselaers uit Boutersem had last van de ademhaling, hij stapte uit voorzorg af. Vooraan ging het hard zelfs in die mate dat met nog 3,5 rondes Van Gelder en Vander Elst overboord moesten. Ze werden vergezeld door het kwintet achtervolgers en reden met zeven in de achtervolging, behalve de gelosten waren dat Brent Vuerinckx uit Nieuwrode, Liam Van Bylen uit Westmeerbeek, Rune Van Den Branden uit Hamme, Jarne Ceulemans uit Wiekevorst en Ferre Clerx uit Itegem.

Vooraan vonden Acrog-Tormansploegmaats De Ceuster en Meulemans elkaar perfect, ze liepen een minuut en en overschreden hand in hand de finishlijn. Ploegmaats Van Bylen en Vuerinckx vervolledigden een top vier die geheel azuurblauw-geel gekleurd was. Junior Thomas Vuerinckx uit Nieuwrode viel als vierde net naast het podium in Tremelo. “Het ging goed, in de slotfase stopten we af voor de twee ploegmaats in de voorhoede. Zo kon ik wat rusten en me voorbereiden op het slot. Nadat ploegmaat Van Bylen reed naar plaats drie, kon ik solo vierde worden”, wist Vuerinckx. Vandenbranden won de groepsspurt om plaats vijf voor Ceulemans en Vander Elst.

Milan De Ceuster en tweede Niel Meulemans met tussen hen in de finish die ze zonet overschreden
Milan De Ceuster en tweede Niel Meulemans met tussen hen in de finish die ze zonet overschreden

Thuisrenner en provinciaal kampioen Milan De Ceuster en Niel Meulemans hadden het wel naar hun zin  in Tremelo.

De Ceuster is de halfbroer van wielerbroers Sean en Mike De Bie. Hij dook de finale in met Meulemans.

“Bijna de hele familie koerst of heeft gekoerst, ik kan bij werkelijk iedereen terecht voor raad en daad. Dat is een enorm voordeel tegenover renners zonder entourage. Er stond hier in het eigen Tremelo veel volk, waaronder veel familie en de meeste fans die mijn prestaties volgen”, opende de winnaar. “We reden snel weg en draaiden vooraan goed rond”, vervolgde hij. “Op die manier waren die dertien rondes snel achter de rug. We hielden eerst nog geen rekening met winst. Daarna hebben we met vier de race gekleurd. Toen het peloton dichter kwam gingen we versnellen. Gelukkig was de warmte goed draagbaar. We keken nog vaak naar achter maar gaandeweg verdween de grote groep en werd onze kloof groter. We reden weg van de twee anderen omdat het tempo verzwakte, de zeven achtervolgers reden nog goed maar we rondden de eindfase met zijn tweetjes af. Gezien Milan thuis reed en hij sterker overnam dan ik, leek het me gepast dat hij hier won. We reden hier als ploeg zeer sterk, dat deed enorm deugd”, gaf een nobele Meulemans weer. “Het was leuk om dit voor eigen volk mee te maken”, besloot winnaar De Ceuster wiens volgende uitdaging komende zondag valt, in de vorm van de Nederlandse Omloop van Valkenswaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *