logo Casalina

Gravel event PlugPlug Dijleland lokt 1.400 fietsers naar Leuven

Gravel event PlugPlug Dijleland lokt 1.400 fietsers naar Leuven
Gravel event PlugPlug Dijleland lokt 1400 fietsers naar Leuven

Deze zondag zakten maar liefst 1.400 fietsers af naar Leuven voor gravelrit PlugPlug Dijleland. “Deelnemers genoten tijdens een zonnige rit van 70 of 115 kilometer door de glooiende Brabantse Wouden”, vertelt organisator Wies Jaspers. Ook stad Leuven was tevreden dat het de populaire PlugPlug gravelreeks naar de stad kon halen.

“Voor ons was dit een goede generale repetitie voor het WK gravel dat later dit jaar plaats vindt”, vertelt Stijn Boons van de sportdienst van de stad Leuven. “Op deze manier konden we ook de recreatieve gravelaar laten genieten van onze prachtige omgeving”, aldus Boons. “Klopt, deze gravelrit was puur recreatief en zonder competitie of tijdsmeting”, vertelt organisator Wies Jaspers. “Genieten van de afwisselende en bosrijke route, de omgeving, de landschappen en sfeer achteraf staat voorop bij ons. Met het zonnige weer erbij werd het een topeditie waarbij we 1.400 deelnemers mochten ontvangen. Achteraf zagen we alleen maar lachende gezichten en kregen we complimenten over de mooie gravelroute.”

“De route doorkruiste het stroomgebied van de Dijle”, vertelt Wies. “Tussen Zoniënwoud en Meerdaalwoud verrasten we de deelnemers met pittige klimmetjes, mooie vergezichten en leuke afdalingen en dat allemaal op mooi en goedbollend grind. We hebben alles georganiseerd met respect voor de natuur, wandelaars en in nauw overleg met verschillende overheden en agentschap Natuur & Bos.”

Gravel event PlugPlug Dijleland anno 2024
Gravel event PlugPlug Dijleland anno 2024

De generale repetitie voor het WK was welgekomen.

“Het was leuk om de recreatieve gravelaar ook iets te kunnen aanbieden in het jaar dat het WK gravel naar Leuven komt”, vertelt Stijn Boons. “Ik kon met eigen ogen ondervinden dat alles piekfijn in elkaar zat. Ik fietste zelf de route van 70 kilometer en was verbaasd over de prachtige paden die ik nog niet kende. Onderweg zag ik ook Thibau Nys mee gravelen. Wellicht was die zich al aan het klaarstomen voor het WK. Gravel leeft duidelijk in Leuven en omgeving.”

PlugPlug gravel PlugPlug Gravel is een onderdeel van cycling agency Count Me In en is marktleider in België op het vlak van gravelevents en -routes. Sinds het ontstaan in 2020 deden al 55.000 fietsers mee aan een graveltocht van PlugPlug Gravel. Bij PlugPlug staat genieten centraal, kan er deelgenomen worden met gravelbike of mountainbike en is er achteraf steeds een après bike met pasta, muziek en een gezellige bar. De volledige kalender valt te bekomen via www.countmein.cc/kalender2024

Gravel event PlugPlug Dijleland anno 2024
Gravel event PlugPlug Dijleland anno 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *