logo Casalina

Veertiende editie van de Wijngaard MTB Toertocht krijgt een muzikale toets

Veertiende editie van de Wijngaard MTB Toertocht krijgt een muzikale toets
Sandrien en Louis kijken uit naar de veertiende Wijngaardberg MTB Toertocht

Voetbalclub KFC Rapide Wezemaal, Wandelclub Werchter, Zumba Wezemaal én Strong Nation organiseren net zoals vorig jaar samen de veertiende editie Wijngaardberg MTB Toertocht op zondag 26 mei 2024. Hun organisatie mikt deze jaargang op meer dan 1.000 deelnemers. Een nieuwigheid in hun programma is een leuke muzikale toevoeging op deze sportieve dag, een gratis optreden van een pittige coverband de 90’s Vandals.

Ongeveer acht jaar geleden nam de huidige organisatie deze mountainbiketocht in handen. Ongeveer vijf jaar terug kwam de Wandelclub Werchter kijken, sinds drie jaar is Zumba Wezemaal van de partij. Twee jaar terug sprong Strong Nation mee op de boot, aan vrijwilligers geen gebrek. De bestuursploeg werd ondertussen ook uitgebreid van acht naar dertien leden, een verjonging vond plaats.

Deze jaargang krijgt het sportieve geheel een muzikale additie, immers plaatselijke coverband de 90’s Vandals komt er tussen het middaguur en twee uur van jetje geven om er een leuk volksfeest van te maken in open lucht.

“Eénmaal de eindmeet bereikt, wordt de parking van voetbalclub KFC Rapide Wezemaal aan de Vleugtweg één groot terras om bij te praten en van de barbecue met pensen en BBQ-worsten te genieten en ook vooral om van de goede muziek te genieten”, klonk het bij Louis Van Geel van Rapide Wezemaal.

Zangeres Sandrien legt uit hoe het tot een samenwerking kwam.

“Ik kom hier al iedere woensdag sporten met Strong Nation. Met de lerares en een deel van het bestuur van de voetbalclub kwam het tussen pot en pint ter sprake dat ik zong in een coverband. Onlangs hadden we trouwens een optreden in Hasselt met 400 toeschouwers, dat was leuk. Het leek me tof om voor eigen publiek, we komen allen uit de gemeente Rotselaar, ons ding te doen”, aldus zangeres van de 90’s Vandals, Sandrien. “We besloten om hen een kans te geven op een podium met een gratis optreden. Die nineties covers leken ons een interessant uitgangspunt, zowel “jong” als “oud” kunnen die meezingen. Na een fysieke inspanning is er niets beters dan bij een natje en een droogje om naar goede muziek te luisteren”, klonk het bij Rapide.

Op het repertoire van de 90’s Vandals staan onze meer “Just a girl” van No Doubt, “Celebrity Skin” van Hole, “Sex on Fire” van de Kings of Leon maar ook songs van AC DC, Guns ‘n Roses, Maneskin passeren de revue. Ze brengen covers van zowel mannelijke als vrouwelijke zangstemmen. Hun publiek beslaat ongeveer alle leeftijden, indien je ze vlakbij jou aan het werk wil zien kun je ze zeker boeken. Dan kunnen ze bekijken of er nog een plaatsje in hun agenda is.

Even terug naar de mountainbiketocht: op het vlak van omloop waan je je op het vlak van lange afdalingen en mooie vergezichten op de Zuid-Hagelandse heuvelflanken in Toscane. Je kan er ook ruim zes kilometer door een gebied rijden dat normaal gezien niet voor het publiek toegankelijk is, enkel op die zondag 26 mei.

De toertocht met start en aankomst bij voetbalclub Rapide Wezemaal aan de Vleugtweg telt vijf verschillende uitdagingen over vijf verschillende afstanden.

De kortste rit bedraagt 25 kilometer, daarna volgen die van 35, 45 en 55 kilometer. De meest geharde mountainbikers opteren voor de rit van 67 kilometer. Je doet zo onder andere Wezemaal, Holsbeek, Kortrijk-Dutsel, Lubbeek en Gelrode aan. Voor de veertiende editie spaarden ze kosten noch moeite. Het parcours is voor negentig procent onverhard is, toch konden ze het nog verbeteren. Dit jaar beklimmen de deelnemers eerst de Middelberg, gevolgd door de unieke Wijngaardberg, de Eikel, Beninks, de Chartreuzenberg en de Meesberg als laatste.

“We slagen er jaar na jaar in om iets beter, mooier en uitdagender evenement aan te bieden. Wij zijn nog steeds de enige toertocht die tijdens de coronajaren jaarlijks is blijven doorgaan, daar zijn vele mountainbikers ons nog steeds dankbaar voor. Ze komen van ver om deel te nemen, zelfs van de kust of Nederland, enkel en alleen voor onze omloop. We mikken op duizend deelnemers”, klonk het bij de organisatie. “Elektrische fietsen en mountainbikes zijn eveneens welkom. Dit jaar zorgt de organisatie voor de gekende bevoorrading aan de vijver en bakhuis van Hof Ter Winge tussen Holsbeek en Wezemaal na 25 kilometer. Bij de bevoorrading zijn onder andere cake, wafels en fruit voorzien. Bij de bevoorradingen zijn toiletten voorzien. We hebben ook een technische dienst geleverd door Vitesse Fietsen. Daar kan je lekke banden of defecte kettingen laten herstellen. Gasten die van verder komen zijn trouwens al voorafgaand, vanaf zaterdagnamiddag, welkom op onze parking, waar er plaats is voor 500 wagens, met hun camper. Voorts zijn er nog een bewaakte fietsenstand, aparte douches en een afspuitruimte voorzien.”

Op zondag 26 mei mag er aan de Vleugtweg aan de voetbalkantine van Rapide Wezemaal vanaf 7.30 uur gestart worden, nadien kan je blijven hangen zolang je wil en genieten van de livemuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *