logo Casalina

Vernieuwde mountainbikeroute ‘De Twee Valleien’ tussen Huldenberg en Overijse komt eraan

Vernieuwde mountainbikeroute ‘De Twee Valleien’ tussen Huldenberg en Overijse komt eraan
Mountainbikeroute De Twee Valleien

Op woensdag 29 mei huldigen de gemeente Huldenberg en Overijse de vernieuwde mountainbikeroute ‘De twee valleien’ in op het Kerkplein in Terlanen. Het bewegwijzerde parcours op het grondgebied van Overijse en Huldenberg kreeg drie gloednieuwe mountainbikelussen.

Het mountainbikeparcours in Overijse en Huldenberg is sinds de jaren negentig een gevestigde waarde. Het was één van de eerste permanente mountainbikeroutes in heel Vlaanderen. Na zoveel jaren dienst, was er een grote nood om de bestaande verouderde route ‘De twee valleien’ te vernieuwen. Om het nieuwe parcours uit te tekenen werd samengewerkt tussen de gemeenten Overijse en Huldenberg, Agentschap Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en de lokale wielerclubs.

Het resultaat zijn drie nieuwe mountainbikelussen:

Rode lus: vertrekplaats Overijse (Begijnhof) – 23 km waarvan 13 km onverhard
Groene lus: vertrekplaats Terlanen (Kerkplein) – 12 km waarvan 8 km onverhard
Blauwe lus: vertrekplaats Sint-Agatha-Rode (Kerk) – 22 km waarvan 13 km onverhard

Voor de geoefende mountainbikers kunnen de nieuwe rode, blauwe en groene lus ook gecombineerd worden tot een totale route van 57 kilometer. De vernieuwde route is in totaal zo maar liefst 24 kilometer langer dan de oude route en bevat meer dan 34 kilometer aan onverharde paden.

Typisch voor een route in de Druivenstreek is ook dat er met in totaal meer dan 700 hoogtemeters heel wat uitdagende hellingen en technische single-tracks in verwerkt zitten. Dit maakt dat onze route een ware speeltuin wordt voor mountainbikers uit de wijde omgeving.

Route uittesten & inhuldiging

De route wordt officieel ingehuldigd op woensdag 29 mei vanaf 16 uur aan het Kerkplein aan de Bollestraat in Terlanen.

Iedereen is welkom vanaf 16 uur om een glaasje te drinken en nadien de vernieuwde route uit te testen. Breng dus zeker je mountainbike mee. Om 16 uur stipt zal ook het nieuwe startbord met een begeleidend woordje van de burgemeesters van Huldenberg en Overijse onthuld worden.

Meer info op www.overijse.be/de-twee-valleien en https://huldenberg.be/nl/mountainbikeroute-de-twee-valleien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *