logo Casalina

Provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen te gast in Oetingen

Provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen te gast in Oetingen
Enkele van deze provinciale truien en medailles vallen deze zondag in Oetingen te verdienen

De organisatie van de alomgekende Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig en de Grote Prijs Oetingen tekent deze zondag meer dan aanwezig. Dan staan ze paraat voor de organisatie van het provinciale nieuwelingenkampioenschap in Oetingen. Het belooft een spannende strijd te worden zowel bij de eerstejaars als de tweedejaars.

Op zondag 5 mei zal vanaf 15 uur de provinciale titelstrijd in Oetingen, deelgemeente van Gooik volop lostbarsten. De aankomst is voorzien rond de klok van 16.45 uur. Start en aankomst vinden er plaats aan Café “Het Vijfde Wiel” in de Kerkstraat 1 in Oetingen.  Inschrijven en het tekenen van het controleblad zal gebeuren vanaf 13 tot 14.30 uur. De kleedkamers zijn gevestigd aan het voetbalterrein van SK Oetingen in de Kerkstraat 12, net zoals de dopingcontrole.

De nieuwelingen zullen 8 ronden van 8.5 km, goed voor 68 wedstrijdkilometers. De organisatie spaarde 200 euro prijzengeld bij elkaar om over 20 prijzen te verdelen. De organisatie wordt waargenomen door Wielerclub “Jong maar Moedig” Oetingen. Er staan maar liefst 101 deelnemers aan de start, de thuisrenner van dienst is Arne Vanderlinden uit, hoe kan het ook anders, Oetingen. Hij zal het rugnummer 110 dragen. Deze laatste, die voor Van Moer CT Logistics uitkomt, werd onlangs tweede in het zware Deux-Acren in Henegouwen.

Op deze omloop zijn Nand De Bois uit Huldenberg met rugnummer 7, Bas Vanden Eynde uit Betekom met rugnummer 42, Quinten Vanderwegen uit Aarschot met rugnummer 111, die eerder won in Nieuwrode en veldrijder Giel Lejeune uit Rotselaar met rugnummer 83, Mattias Ockerman uit Hoeilaart die recent won in Sint-Joris-Weert met rugnummer 92, zeker een kans. Tijdrijder Siebe Oliviers uit Hoegaarden met rugnummer 93, Nils Sophie uit Wezemaal met rugnummer 100 en Gabriel Vanden Berghe uit Wezembeek-Oppem met rugnummer 41, kunnen als outsiders die zeker niet kansloos zijn, bekeken worden. Rugnummer 72 Arnaud Delimont uit Outgaarden werd recent vijfde in Gent-Wevelgem, ook hij zal mikken op deze race.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *