logo Casalina

Elena Debouck vloert Australische vluchtgenote in Wilsele-Putkapel

Elena Debouck vloert Australische vluchtgenote in Wilsele-Putkapel
Het podium bij de vrouwen met vlnr schepen Geleyns tweede Appleton, winnares Debouck en derde Tveit

Elena Debouck uit het West-Vlaamse Moorsele was aan de winnende hand op Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Wilsele waar er zoals steeds de traditionele kermiskoers plaats vond voor vrouwelijke elite. Met 126 deelnemers kan de organisatie van De Jonge Wielrenners Wilsele terugkijken op een meer dan behoorlijk deelnemersveld en ook flink wat publieke belangstelling.

Om 15 uur stuurde de organisatie 126 vrouwelijke elites de baan op. Voor hen vielen er 17 lussen van 6 kilometer af te leggen, goed voor 106 wedstrijdkilometers. Net zoals bij de nieuwelingen, kregen we ook bij de dames spektakel te zien. Zo waren er vanaf het einde van de tweede ronde telkens premies te verdienen en dit tot en met ronde vijftien. Hierdoor waren er telkens aan de aankomst wel wat hevige spurtjes te zien.

In ronde acht kregen we wel te horen aan de aankomst via Micro Reportage Sport Omroep dat er een aanval was van twee rensters. Het ging om Elena Debouck Elena en de Australische Talia Appleton.  Ze verzamelden snel tien seconden voorsprong, maar per ronde deden deze twee dames er telkens wat seconden bij.
De premies werden ook per ronde verdeeld en al vlug liepen ze uit naar een halve minuut in ronde negen. Het werd plots duidelijk, met een goede samenwerking vooraan en een onderlinge verdeling van de premies steeg de voorsprong naar de volle minuut in ronde twaalf.

Bij het opdraaien naar de aankomst op de Aarschotsesteenweg kondigde de omroeper een voorsprong van iets meer dan anderhalve minuut aan. Een stevige spurt kregen we te zien, waarin België kwam op de eerste plaats kwam te staan met Elena Debouck. Appleton volgde enkele lengtes verder op plaats twee. In de pelotonspring eigende de Noorse Nora Tveit zich plaats drie toe. Thuisrenster Ellen Feytens had allesbehalve een topdag en haalde de meet niet.

Vele toeschouwers voor de Kermisprijs voor Nieuwelingen en de Dames Elite in Wilsele-Putkapel
Vele toeschouwers voor de Kermisprijs voor nieuwelingen en de dames elite in Wilsele-Putkapel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *