logo Casalina

Zilver en brons voor Taekwondo Keumgang uit Diest op Europees kampioenschap

Zilver en brons voor Taekwondo Keumgang uit Diest op Europees kampioenschap
Keumgang Diest is blij met medaillewinst

Taekwondoschool Keumgang schrijft weer een succesverhaal op het EK junioren te Estland. De Diestse taekwondoschool behaalde twee Europese podiumplaatsen. Na een sterk toernooi in de Estse hoofdstad Tallinn brachten Caroline Volders en Fenne Steenaerts een medaille mee huiswaarts.

Bij de dames tot 55 kg werd Caroline Volders vice-Europees kampioen na winst tegen Oekraïne, Griekenland en Italië. In de finale trok haar Kroatische tegenstandster aan het langste eind. Caroline eindigde hiermee een plaats hoger dan haar vorige EK, toen werd het een bronzen medaille.

Fenne Steenaerts werd derde van Europa in de categorie tot 46 kg en won hiermee haar eerste Europese medaille. Fenne pakte rondes tegen Oekraïne, Duitsland en Italië maar verloor de halve finale tegen de Spaanse atlete.

Hannah Laenens viel net langs het podium en haalde een knappe vijfde plaats. Ze begon sterk met winst tegen Polen maar verloor daarna tegen de uiteindelijke winnares uit Turkije. Elien Rabaut, Joep Van Limpt en Jesse Van Vulpen kwamen ook in actie. Zij raakten na enkele pittige gevechten niet voorbij de voorrondes, maar nemen de winst uit deze nieuwe ervaring en het werk uit hun voorbereiding zeker mee naar toekomstige toernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *