logo Casalina

Simon Billen wint nieuwelingenkoers in Wilsele in de massaspurt, thuisrenner Lars Stockman tweede

Simon Billen wint nieuwelingenkoers in Wilsele in de massaspurt, thuisrenner Lars Stockman tweede
zeer veel toeschouwers aanwezig bij zowel de Kermisprijs voor Nieuwelingen als ook bij de Dames Elite te Wilsele Putkapel.

Zoals al jaar en dag het geval is, werd er op Onze Lieve Heer Hemelvaart gekoerst in en rond Wilsele-Putkapel. Ook de kermis was traditioneel aanwezig. Dit seizoen konden de organiserende Jonge Wielrenners Wilsele op de hulp rekenen van de Supportersclub Giel Lejeune. Door deze hulp kregen we  nog een jeugdwedstrijd voor nieuwelingen te zien.

41 nieuwelingen gingen klokslag 13 uur van start aan café Onder den Toren. Ze kregen 10 rondes van 6 kilometer voorgeschoteld, voor een totale afstand van 60 km.

Opmerkelijk was, het zeer grote bedrag aan premies voor zowel de eerste, tweede en derde renner die over de aankomst kwam. Het was dus elke ronde uitkijken naar een hevige spurt. In ronde drie kregen we een aanval van twee renners, door de premiespurten liet het peloton dit niet begaan. In ronde vier kregen we nog een aanval van Jerre Jansen uit Mol. Zijn maximale voorsprong bedroeg 15 seconden. Zo kregen we halfweg terug een gesloten peloton. De groep bleef samen tot de meet, kortom er werd gespurt om winst. Simon Billen uit het Waals-Brabantse  Mont-Saint-André kwam als winnaar uit de bus, net voor thuisrenner Lars Stockman en Robin Meijers uit het Limburgse Opgrimbie. De andere plaatselijke renner, veldrijder Giel Lejeune, kwam als vijfde over de streep.

Na de wedstrijd sprak de omroeper van dienst van Sport Omroep nog met de regionale renner Stockman Lars uit Wilsele. Hij vertelde aan omroeper Wim Ruelens dat hij zeker en vast zeer tevreden was met zijn tweede plaats.

“Het was mijn vijfde koers van het seizoen, waar ik als eerstejaarsnieuweling nu al een podium plaats kon pakken. Mijn conditie zit ook al op peil. Normaal gezien staat er deze zondag de nieuwelingenwedstrijd in Hoeleden op mijn planning”, reageerde Stockman die uitkomt voor het AA Drinks – Young Lions CT.

Tweede Stockman met de mede-organisatoren van de Supportersclub Giel Lejeune en schepen van sport Geleyns
Tweede Stockman met de mede-organisatoren van de Supportersclub Giel Lejeune en schepen van sport Geleyns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *