logo Casalina

Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens’ biedt voor elke wielerliefhebber wat wils

Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens’ biedt voor elke wielerliefhebber wat wils
Campenaerts wint in Leuven in 2022. De Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens in beeld door Elias Rom

Wie wordt de opvolger van Victor Campenaerts? Dat is de hamvraag op dinsdag 15 augustus voor de tweede editie van wielerwedstrijd Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens, het mini-WK op Leuvense bodem. Ook wielertoeristen, G-sporters en fans worden in de watten gelegd.

Met de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens surfen de stad Leuven en Golazo verder op het succes van het WK Wielrennen in Leuven van 2021. Het recept van de Tour of Leuven is na vorig jaar gekend: klassieker GP Jef Scherens transformeerde in een wedstrijd die het parcours van het WK opzoekt, met een dubbele lus in de Druivenstreek en een stadsparcours in Leuven, dat zes keer moet worden afgelegd, in totaal goed voor 38 pittige hellingen.

Vorig jaar toonde Victor Campenaerts zich op de Bondgenotenlaan de snelste in een sprint met twee tegen Zdeněk Štybar. De winnaar van vorig jaar staat ook dit jaar aan de start. Tegen andere toppers als Arnaud De Lie, Gianni Vermeersch, ex-winnaar Niccolò Bonifazio, Arnaud Démare, Timothy Dupont en Gerben Thijsen belooft de sportieve strijd in en rond Leuven op 15 augustus erg spannend te worden.

Naast de profwedstrijd staat er ook dit jaar met Ride Leuven een happening voor wielertoeristen op het programma, waarbij liefhebbers vóór de profs het parcours van de wedstrijd kunnen verkennen, via de verkeersvrije stadslus van 21 kilometer of twee zwaardere lussen van 80 of 110 kilometer. Tijdens de wedstrijd zelf leggen een twintigtal atleten van de Special Olympics dan weer hun eigen versie van de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens af, via acht lokale rondes op het stadsparcours.

Op het Ladeuzeplein kunnen wielerfans tussen 11 en 18 uur terecht in een fandorp voor de ploegvoorstelling, tussen 11.30 uur en 12.30 uur, het startschot en een groot scherm met live-televisie vanaf 15.40 uur. ​ Er is ook een rolstoelzone, met zicht op podium en scherm.

Voor de stad Leuven staan de erfenis van Jef ‘Poeske’ Scherens en het inclusieve karakter van de wedstrijd voorop. “Nog voor het WK Wielrennen dat in 2021 zo overtuigend deed, heeft zevenvoudig wereldkampioen sprint Jef Scherens Leuven op de kaart gezet in de wielersport. Rond zijn figuur, op de wegen van het WK in Leuven, is Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens een evenement geworden dat vele mensen blij maakt”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

“Via het aanbod voor wielertoeristen en G-sporters en een fandorp midden in de stad bieden we samen met Golazo en de Leuvense Stoempersclub méér dan enkel een pittige profwedstrijd. We mikken met dit mini-WK op een gezellig volksfeest, een echte fietshappening voor families, recreanten en wielertoeristen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *