logo Casalina

Sportief Rotselaar B zet FC Meensel-Kiezegem in eerste helft opzij

Sportief Rotselaar B zet FC Meensel-Kiezegem in eerste helft opzij
FC Meensel-Kiezegem (links) en Sportief Rotselaar B begonnen aan hun duel bij valavond

Sportief Rotselaar B was in de eerste helft de meerdere van de bezoekers van FC Meensel-Kiezegem die uitzonderlijk in de Belgische kleuren speelden. Bij de rust stond het al 4-0. In de tweede helft kwamen de Hagelanders opzetten en scoorden ze de eerredder, zelfs een tweede treffer had erin gezeten. Finaal werd afgesloten met een 5-1-score aan Sportoase De Toren in Rotselaar.

De partij vatte aan met veel middenveldspel.

Dat leidde aanvankelijk tot ongekadreerde schoten bij het thuisteam. In minuut negentien belandde een corner vanaf links aan de tweede paal bij Renders die slecht neer kwam en zijn rug leek te bezeren. Toch belandde de bal tegen zijn onderbeen en was de 1-0 een feit. Hij nam knikkebenend de felicitaties in ontvangst. Bij een aanvallende infiltratie over rechts van Siddik, schoot deze rechtstreeks op doel. Uitgoalie Merlo werkte weg, de bal kwam bij Mertens die slechts in een leeg doel moest binnenknallen, 2-0.

Mertens op weg om de 2-0 te maken
Mertens op weg om de 2-0 te maken

Op minuut 37 gaf Neyrinck een verre pass op de rechterflank, deze belandde bij Renders die niet twijfelde en de 3-0 maakte. Meensel-Kiezegem begon aanvallende impulsen te vertonen via Camps, Cornelissen en Vancauwenbergh. Dupont deed het eveneens behoorlijk. Op slag van rust belandde een lange cross bij Mertens die er raad mee wist, 4-0.

Kort na de pauze werkten bezoekende kapitein Vancauwenbergh en invaller Wuyts enkele gevaarlijke ballen weg. Dat loonde want aan de overzijde kon Dupont op corner vanaf links van Cornelissen de 4-1 aan de tweede paal krachtig binnenleggen met het hoofd, 4-1 én Meensel ging op zoek naar meer.

Meensel-Kiezegem brengt de 4-1 aan
Meensel-Kiezegem brengt de 4-1 aan

Doelman Bollen kwam bij een Hagelandse actie ver uit. Hij trapte het leer pardoes op Dupont, de bal vloog naar Rotselaars doel en hobbelde net naast de verste paal. Met de finale in zicht kon Maes nog de 5-1 aantekenen nadat Maes een hoge voorzet van kapitein Fillet aan de tweede paal binnenknikte.

Doelpunten: 19′ Renders (1-0), 29′ Mertens (2-0), 37′ Renders (3-0), 44′ Mertens (4-0), 56′ Dupont (4-1), 80′ Maes (5-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *