logo Casalina

Campeones voetbalkampen is bij KSV Schriek aan derde zomerse stage toe

Campeones voetbalkampen is bij KSV Schriek aan derde zomerse stage toe
De derde editie van de Campeones voetbalkampen in Schriek

Tachtig voetballertjes tussen vijf en veertien jaar konden voorbije week genieten van een zomerse voetbalstage op de velden van derdeprovincialer K.S.V. Schriek aan de Tuindijk. De organisatie werd waargenomen door Campeones voetbalkampen.

Stijn Govaerts, jongerencoach bij Racing Genk, en Tino Crabbé, T1 bij eersteprovincialer KHO Bierbeek en bij de interprovinciale U15 van Houtvenne van Campeones voetbalkampen staan in voor de organisatie. Onlangs organiseerden ze een soortgelijk kamp in het Limburgse tweedeprovincialer KFC Paal-Tervant.

“Onze gediplomeerde trainers laten de kinderen soms op eigen manier invulling geven aan hun kamp. We zetten in op differentiatie, de meer ervaren spelers krijgen moeilijkere uitdagingen. De mindere ervarene spelers worden uitgedaagd met opdrachten om beter te worden. Zo proberen we onder andere aan het positiespel te sleutelen. Vanuit de basistechniek gaan we naar ruimteherkenning. De spelers beginnen met vormen van één tegen drie te spelen, dan kunnen ze sneller leren op wat ze moeten letten en gaandeweg kunnen ze dan in twee tegen twee of drie tegen drie uitkomen om geen enkele stap in die ontwikkeling over te slaan”, klonk het bij Govaerts. “Op één week tijd kunnen de spelers op deze manier evolueren tot een passenspel tot meer dan twintig na elkaar. Soms worden ze onder tijdsdruk gezet en zo evolueren ze ook prima om meer en goed te kunnen passen.” Ook met de senseball werd geoefend.

De kinderen, met ongeveer 65 jongens en een om en bij de 15 meisjes, mochten zich onder meer aan een dagelijks dribbelfestival verwachten. De groepen werden van oud naar jong ingedeeld in respectievelijk Bayern Munchen, Liverpool, PSG, Ajax, KV Mechelen, Manchester City en Juventus. Afgesloten werd er op vrijdag met toernooitjes, de ouderen mochten een Olympische Spelen afwerken. Daarin werd er in vier tegen vier gespeeld op vierkante velden, maar ook in driehoekige of ruitvormige constructies.

Geïnteresseerde clubs die Campiones voetbalkampen willen contacteren kunnen terecht op campeonesvoetbalkampen@gmail.com
Wie zin heeft om derdeprovincialer KSV Schriek te vervoegen kan terecht op info@ksvschriek.be De geel-blauwen herbegonnen helemaal opnieuw met jeugdreeksen en tellen nu al om en bij de 130 spelertjes, vooral de onder- en de middenbouw zijn rijkelijk gevuld.

Hoe dit voetbalkamp er vorig jaar aan toe ging, valt hier te lezen.

Campeones voetbalkampen worden bij Schriek op applaus onthaald
Campeones voetbalkampen worden bij Schriek op applaus onthaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *