logo Casalina

Thibau Nys richt zich na kampioenschapsbrons op stage bij Trek-Segafredo en wereldbeker in Benidorm

Thibau Nys richt zich na kampioenschapsbrons op stage bij Trek-Segafredo en wereldbeker in Benidorm
Vlnr Thibau Nys, Benny en vriendin Anna Beeld: Benini Productions

Een halve week na zijn puike bronzen medaille bij de veldritelite is de mentale knop bij Thibau Nys (20) uit Baal omgedraaid. Zijn begeleider Benny Van Calster uit Betekom was onder de indruk, maar is zoals steeds nog benieuwder om wat nog gaat komen.

“Ik heb er nog maar weinigen dit zien presteren op twintigjarige leeftijd. Hij kon uitpakken op een zware omloop van Lokeren, maar in andere vergelijkbare zware crossen zoals bijvoorbeeld in Gavere en Overijse presteerde hij eveneens op de zwaardere ondergrond. Zijn techniek is alomgekend, maar op kracht maakt hij vaak het verschil. Dit BK ging in de strijd om goud altijd tussen Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout gaan. Als er ééntje van die drie ging afhaken, dan was het aan Thibau om eremetaal te pakken en dat deed hij voor toch ervaren mannen zoals een Adams. Iserbyt deed snel niet mee om winst en die gleed af”, wist begeleider Benny.

Thibau stapte maandagvoormiddag op het vliegtuig in de richting van het Spaanse Denia, waar hij met zijn nieuwe wegteam Trek-Segafredo van Leuvenaar Jasper Stuyven op stage is. Naar het weekend toe sluit hij aan bij de nationale ploeg in Benidorm, waar komend weekend de volgende wereldbeker plaats zal vinden.

“Die stage bij Trek-Segafredo zal ergens een leuke kennismaking en ervaring worden. Daarna trekt hij naar de nationale selectie voor een totaal nieuwe cross. Hij behaalde tot nu toe een perfect rapport met zeges in Tabor, Maasmechelen en Zonhoven. Het zou mooi zijn moest hij opnieuw de rest overwinnen. Zelfs bij een podium haalt hij de eindwinst van de wereldbeker binnen, dat zou zeer mooi zijn. Dan kan hij al alle focus op het wereldkampioenschap in Hoogerheide begin februari beginnen leggen”, besloot fiere begeleider Benny.

Benny Van Calster zelf heeft tonnen ervaring, zijn verhaal kan je hier nog eens nalezen.

Geef een reactie