logo Casalina

KVC Langdorp scoorde het meeste in zijn reeks maar staat pas vierde

KVC Langdorp scoorde het meeste in zijn reeks maar staat pas vierde
KVC Langdorp anno 2022-2023

Verdediger Jimmy Noels (36) uit Langdorp is in zijn eerste seizoen bij het plaatselijke KVC Langdorp in een strijd om promotie in vierde provinciale e verwikkeld. Hij ging voorbije speeldag met 3-7 winnen op het veld van VK Linden B en strijdt komende zaterdagavond thuis tegen naaste achtervolger en derbyrivaal Klim-Op Begijnendijk om de vierde positie.

De blauw-witten scoorden 82 keer, maar hebben maar een doelsaldo van +46, dat is het derde hoogste in deze competitie na Wijgmaal B en RWL Sport B.

“We staan nu wel vierde, maar ik vind dat te laag. De statistieken vertellen dat we de bestscorende ploeg van de reeks zijn. In de eerste seizoenshelft verdienden we meer en hebben we soms de punten weggegeven. We hebben een team om te promoveren, maar zoals het er nu aan toe gaat, zijn we afhankelijk van andere teams om dit te bewerkstelligen.”

KVC won met opvallende 3-7 op VK Linden B, enorme tevredenheid is er nochtans niet.

“We begonnen sterk en stonden na 25 minuten 0-4 voor en dan zie je dat het minder gaat vlotten. Het concentratieverlies sloop erin en dan slik je goals. We moeten attitude tonen vanaf minuut 0 tot 90. Daarin moeten we stappen zetten om ons doel, promotie, te bereiken én dat doe je met zijn vijftienen. We ontvangen nu Begijnendijk in de strijd om plaats vier en daarna moeten we naar leider Werchter, dat zal cruciaal worden. Als we 6 op 6 pakken, dan komen we tot op 4 punten van Werchter. We willen bij de top drie eindigen of eventueel een periodetitel pakken. Op Begijnendijk zal er wel een leuk sfeertje heersen. Beide teams kennen elkaar goed en oefenden onder andere voorbije zomer tegen elkaar. Beide teams zullen niet voor elkaar willen onderdoen.”

Noels begon met voetballen bij het toenmalige Rillaar Sport, hij bleef er tot zijn twaalfde daarna doorliep hij jeugdreeksen bij Diest, Westerlo en Sint-Truiden. Hij speelde in eerste ploegen van teams uit de provinciale reeksen zoals Rillaar Sport, Tielt-Winge 3000, VC Bekkevoort en nu is hij vlakbij huis aan zijn eerste jaargang Langdorp toe. ““Voorheen stond ik linksbuiten of als nummer tien opgesteld, maar met de leeftijd zakt ook je positie op het veld gaandeweg. Nu kan je me links of centraal achteraan vinden”, besloot de dertiger die werkzaam is bij de stad Aarschot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *