logo Casalina

Leuven ontvangt voor de tweede keer gravelevent PlugPlug Dijleland

Leuven ontvangt voor de tweede keer gravelevent PlugPlug Dijleland
Het Leuvense staat garant voor een leuke rit met de gravelbike

Op zondag 14 april vindt de tweede editie plaats van recreatieve gravelrit PlugPlug Dijleland met start en aankomst aan de Philipssite in Leuven. “Deelnemers kiezen voor een bosrijke en glooiende rit van 70 of 115 kilometer” vertelt organisator Wies Jaspers. “Bij onze eerste editie vorig jaar mochten we al meer dan 1.000 deelnemers verwelkomen om hen de prachtige gravelpaden door de Brabantse Wouden te tonen.”

De organisator benadrukt dat genieten voorop staat bij deze rit. “PlugPlug Gravel organiseert inderdaad recreatieve events. We zijn actief over de hele Benelux en zijn
intussen marktleider in het gravelsegment”, vertelt Wies. “Bij ons is er geen wedstrijdelement of tijdsmeting. Bij ons staat het avontuur, plezier en genot voorop. We
ontvangen de deelnemers met een koffietje en ze kunnen tussen 8 en 10 uur vrij vertrekken. Onderweg voorzien we een bevoorradingsstop en achteraf is er de mogelijkheid om iets te eten. Ook is er een gezellige bar met muziek aan de Philipssite.”

“De route doorkruist het stroomgebied van de Dijle”, vertelt Wies. “Tussen Zoniënwoud en Meerdaalwoud verrassen we de deelnemers met adembenemende klimmetjes, wonderlijke vergezichten en suizende afdalingen en dat allemaal op mooi en goedbollend grind. We organiseren alles met respect voor de natuur en in nauw overleg met verschillende overheden en agentschap Natuur en Bos”, aldus Wies.

Wereldkampioenschap gravel

“De route gaat over meer dan 70 procent onverharde paden en ook moeten er hoogtemeters overwonnen worden. Het is fijn dat we de deelnemers kunnen laten gravelen in de regio waar later dit jaar ook het WK gravel zal plaatsvinden, maar dan op een ontspannende manier met tijd voor een stopje of een fotootje. Inschrijven is nog steeds mogelijk, maar het lijkt erop dat we over enkele dagen uitverkocht zullen zijn.”

Meer info: www.countmein.cc/plugplugdijleland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *