logo Casalina

Drama voor Frans Claes in de Cape Epic: gebroken stuur slaat Leuvenaar ver terug in algemeen klassement

Drama voor Frans Claes in de Cape Epic: gebroken stuur slaat Leuvenaar ver terug in algemeen klassement
Frans Claes is aan zet in de Cape Epic © Wim Vanderwegen

Mountainbiker Frans Claes heeft zijn portie pech in deze Cape Epic gehad. Eerst verscheen zijn partner ziek aan de start. Vandaag crashte Claes waarbij zijn stuur in twee brak. Ondanks de pijnlijke schaafwonden hoopt de Leuvenaar morgen aan de start te staan van de koninginnenrit.

De derde etappe van de Cape Epic vertrok vanuit Tulbagh via de ruige Zuurvlakte en de adembenemende Baainskloof Pass richting Wellington. De renners kregen vandaag 94 kilometer voor de wielen geworpen met een goede 2100 hoogtemeters. Frans Claes (Team Bidon Recup) en zijn partner Hansueli Stauffer zaten van in het begin goed genesteld in het peloton. Maar na 22 kilometer sloeg het noodlot toe. Claes: “We reden in een groep toen ik een gelletje nam. Er lag een grote steen die ik niet gezien had en die de renners voor mij ook niet hebben gesignaleerd. Ik had mijn stuur met één hand vast en dan ben ik op die steen gereden en gecrasht. Hansueli en nog een andere renner zijn dan over mij gevallen.”

De drievoudig Belgisch kampioen mountainbike marathon heeft schaafwonden aan de onderarm en zijn heup is goed geraakt en doet veel pijn. Maar de materiële schade is groter, zegt hij zelf. Claes: “Toen mijn stuur brak, hebben we er een tak ingestoken en dan het stuur met de tak vastgetapet met duct tape. Zo konden we de volgende bevoorrading toch nog bereiken. Bovendien was mijn derailleur gebogen, dus we hebben wel wat tijd verloren voor die herstellingen. Op zich is dit heel erg jammer want we voelden ons goed vandaag. Volgens mij maakten we kans op een top-10 notering.”

Claes en Stauffer zijn teruggeslagen tot de 44ste plaats in het algemeen klassement. Toch is de Cape Epic allesbehalve voorbij. Claes: “Ons eerste doel was om deze loodzware editie uit te rijden. Daarna zouden we zien wat er mogelijk is. Er zijn nog vier dagen om iets te proberen. Hansueli kan nog wat rust gebruiken en ik moet recupereren. Dus de koninginnenrit van morgen komt te vroeg, maar daarna is volgens mij alles mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *