logo Casalina

Volleybalclub Zavath Zaventem blaast dit seizoen 51 kaarsjes uit en vertoont ambitie

Volleybalclub Zavath Zaventem blaast dit seizoen 51 kaarsjes uit en vertoont ambitie
Zavath Zaventem op Feniks Haacht met flink wat afwezigen en voorzitter Sadones achteraan als tweede van links

De eerste heren en vrouwenploeg van Zavath Zaventem komen dit seizoen in derde promo ofte provinciale reeks uit. De wit-blauwen uit Zaventem ambieerden in hun 51ste levensjaar promotie naar tweede. Bij de vrouwen werden enkele duels verloren daar ze moesten afrekenen met blessures, de heren hebben nog uitzicht op de tweede stek die recht geeft op stijging. Bij Zavath tellen ze ongeveer 120 leden waarvan er ongeveer 75 tot de jeugd behoren.

De U13 meisjes aan de opslag
De U13 meisjes aan de opslag

De club ontstond in 1972 en begon met een gemengd team, gaandeweg werden de eerste teams uitgebouwd en de jeugdopleiding tot in de puntjes afgewerkt. Zavath Zaventem heeft twee herenteams in provinciale reeksen, de heren 1 staan momenteel gedeeld vierde in derde promo a op twee punten van huidige tweede VBT Machelen C, leider Schepdaal C is al buiten bereik. Deze groep speelt al deels sinds de jeugd bij de U15 samen, wat toch het geval is voor onder meer Tom, Aaron en Boris. De meesten zijn er ongeveer zeven seizoenen bij. De “jongste” aanwinst is er al vier jaar bij.

De eerste herenploeg van Zavath Zaventem
De eerste herenploeg van Zavath Zaventem

De tweede mannenploeg bestaat voor de helft uit U19-spelers, ze hebben nog wat ervaring nodig en staan onderaan derde promo b.

Het eerste vrouwenteam ambieerde in eerste instantie ook promotie naar tweede. Ze verloren door enkele blessures en afwezigen belangrijke punten en lijken even uitgeteld. Ze staan momenteel vierde in hun reeks in derde promo op amper drie éénheden van tweede Feniks Haacht C, bij hen verloren ze deels door de vele afwezigen een belangrijk duel. Dat kan u hier nog eens nalezen. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is het niet onmogelijk, maar moeilijk.

“We hadden ons promotie als doel gesteld voor beide eerste teams. Sinds corona zijn we te lang blijven hangen in deze derde promoreeks, daar moest verandering in komen. De kans dat beiden konden stijgen was even groot. Blessures en afwezigen brachten bij de twee teams wat verliezen met zich mee vooral in de belangrijke duels”, klonk het bij de Zaventemse sportvereniging.

De dames van Zavath Zaventem op volle kracht
De dames van Zavath Zaventem op volle kracht

Cynthia Sadones (28) uit Vilvoorde, maar geboren en getogen in Zaventem is de jonge voorzitter van Zavath. Ze is al twee decennia een lid van de club.

“Ik ben al sinds mijn achtste aangesloten. Ik ben dan later in het bestuur gekomen. Toen voorzitter Thomas Schuermans ermee stopte, moest ik de fakkel overnemen. Ik was een jaartje op proef voorzitter, toegegeven alles verliep toen niet even goed als ik wou. Gaandeweg veranderde het bestuur, penningmeester Harry Jennekens die al sinds het ontstaan van de club erbij betrokken is, bleef gelukkig wel aan boord. Vorig jaar kon hij zijn hart ophalen bij ons feest voor de halve eeuw bestaan. Daar kwamen flink wat oudleden en trainers op af. Dat was een mooie herinnering om op terug te blikken, hopelijk ziet onze toekomst er even mooi uit”, klonk het bij Sadones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *