logo Casalina

Stan Craps pakt eerste juniorenzege in Ottergem

Stan Craps pakt eerste juniorenzege in Ottergem
Stan Craps op hetn podium als winnaar in Ottergem Credits Wim Craps

Eerstejaarsjunior Stan Craps (16) uit Loonbeek pakte zijn eerste overwinning in het Oost-Vlaamse Ottergem. Op mentaal vlak een mooie surplus voor de tiener van Brain² – Olympia Tienen met zware uitdagingen zoals de klimkoers van Herbeumont en de Tour du Condroz in het vooruitzicht. Zijn nek- en rugproblemen lijken tot het verleden te behoren.

Al na ongeveer tien kilometer was de vlucht van de dag vertrokken. Buiten Craps waren de Uruguayaan Ciro Perez Alvarez, Matijs Van Strijthem uit Kruibeke, Matteo Vanhuffel uit Bavegem en de Amerikaan Jack Makohon waren erbij en in deze volgorde kwamen ze ook over de finish.

“Het verliep zeer goed ik zat in de aanval na nog geen tien kilometer koers. We waren met vijf, iedereen was goed. We draaiden snel prima rond en het peloton keek wat naar elkaar en we zijn beginnen rijden. De voorsprong werd snel één minuut, dus geloofden we er heel hard in. De snelheid mag redelijk hoog en we konden de voorspong behouden”, reageerde Stan. Finaal werd de wedstrijd gereden aan een gemiddelde van 41,5 kilometer per uur. “Opeens besefte ik dat ik kans maakte om als eerstejaars een koers te winnen. Ik begon mij klaar te maken voor de spurt en ik kon lang mijn spurt aantrekken. Ik had onmiddellijk een meter of 25 op de anderen.”

Na regen kwam zonneschijn voor voor Craps.

“Ik ben zeer blij met deze overwinning, die kwam na een toch iets mindere periode door een blessure. Ik kan nu wel stellen dat dit gelukkig achter de rug is en ik klaar ben voor het volgende deel van het seizoen. Volgende week komt er een zwaar weekend aan met het Belgisch kampioenschap ploegentijdrit in Borlo met Brain² – Olympia Tienen en datzelfde weekend is er ook nog de Tour de Condroz. Enkele dagen nadien volgt één van mijn grote doelen, de klimkoers in het Luxemburgse Herbeumont. Dit was een goede voorbereiding op wat nog komen moet”, klonk het hoopvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *