logo Casalina

Overwinning voor Felipe Orts in de Vall de Boí BTT Catalan Cup

Overwinning voor Felipe Orts in de Vall de Boí BTT Catalan Cup
Felipe Orts zegeviert in de XCO MTB Cup in Zaragoza Beeld REFC Burgos BH

Mountainbikende veldrijder Felipe Orts uit Alicante behaalde de derde UCI-overwinning van zijn mountainbikeseizoen in het Catalaanse La Vall de Boí. De crosser, die zijn winters in Betekom doorbrengt, blijft successen boeken voor Burgos BH in de verschillende wielermodaliteiten waarin hij concurreert. De uitblinker van Burgos BH wisselt nu weg-, berg- en gravelevenementen af ​​met positieve prestaties in alle evenementen. Deze zondag heeft hij overduidelijk de proef voor de Catalan Mountain Bike Cup in Vall de Boí gewonnen.

Het is al zijn derde overwinning van het seizoen in internationale UCI XCO-evenementen, na die in de Spaanse beker in Zaragoza en de Superprestigio in Arguedas, wat zijn goede gevoelens voor het Spaanse kampioenschap voor volgende maand bevestigt. Deze keer profiteerde hij van zijn kracht en technische vaardigheid om de race harder te maken en afstand te nemen van zijn rivalen op een modderig circuit.

“De race verliep erg goed. Ik kwam om de overwinning te pakken en UCI-punten te halen, dus ik ben blij met het werk. Er lag nogal wat modder op de baan en ik voelde me op mijn gemak. Halverwege de race veranderde ik mijn ritme, waardoor ik een voorsprong kon vergaren op de rest van de rivalen. In het laatste deel probeerde ik het, aangezien het circuit zwaar was. Het is weer een overwinning in een internationaal evenement, dus ik ben tevreden”.

Díaz Gallego, de meest strijdlustige in de slotetappe in Occitanië

Burgos BH kreeg een nieuwe onderscheiding voor strijdlust in de laatste etappe van de Ruta de Occitania. Was het de vorige dag Pelayo Sánchez die deze erkenning kreeg , zondag was het zijn teamgenoot José Manuel Díaz die de prijs van de strijdlust pakte. Hij begon met vele aanvallen en hield stand in de kopgroep. Hij eindigde als veertiende in de sprint in Saint-Girons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *