logo Casalina

Kamper Wim Deputter boekt al jaren succes, zowel individueel als collectief

Kamper Wim Deputter boekt al jaren succes, zowel individueel als collectief
Wim Deputter met zijn dochters Yeva (links) en Yuna

Leuvenaar en vechtsspecialist Wim Deputter (41) heeft een prima seizoen achter de rug. Zijn vechtschool in de Heverleese Groenstraat draait prima met 350 leden. Op competitief vlak nadert hij de 650 kampen, waarvan hij 84 procent won, omgerekend 533 kampen. Hij streed bij de MMA, waarin hij al sinds 2006 ongeslagen nationaal kampioen is, dit ligt echter in het verleden. Hij beoefent nog No-Gi Grappling en Braziliaanse Jiu Jitsu.

Deputter behaalde onder andere in 2014 goud in de klasse -77 kg op de wereldkampioenschappen Jiu Jitsu in de discipline Ne Waza in Parijs. Een jaar later behaalde hij zilver in deze klasse en stijl op het WK in Bangkok en behaalde hij twee Europese titels in de Braziliaanse Jiu Jitsu. Hierin pakte hij zilver in 2017 op de Wereldspelen in het Poolse Wrocław. Hij is regerend nationaal kampioen Braziliaans Jiu Jitsu en won het International Veluwe Open Jiu Jitsu Championship bij de masters tot -82,3 kilogram.

“Het voorbije seizoen verliep prima, ik ben tevreden over mijn prestaties. Het is net achter de rug en nu komt de vakantieperiode eraan, dat is op fysiek vlak minder het geval. Er volgen nu verschillende trainingskampen. Van mijn leeftijd heb ik allerminst last, ik blijf strijden tot wanneer ik kan”, opende Deputter die al twintig jaar kampt en hoofdcoach is in zijn eigen gevechtssportschool, Brasa Belgium – Brazilian Jiu Jitsu Academy. Hij traint onder andere kampers zoals Louis Cloots, Shai Gerena, Suleyman Beca en Jeroen Opdebeeck .

“Met de sportschool gaat het nu meer dan prima, het is goed aan het groeien. We zitten nu aan driehonderdvijftig leden, nog even en de school zit vol. We gaan moeten uitbreiden”, lachte Deputter. “Enkel maar goed nieuws. Er komen ook gelauwerde atleten zoals Louis Cloots trainen, ze zijn niet op zoek naar conditie maar naar vele goede trainingspartners om ervaring op te doen en de basis te leggen. Ik kijk hoe ze het doen en stuur bij waar nodig.”

Deputter vertoefde weken in Curaçao waar hij een Braziliaans Jiu Jitsukamp gaf, daarna volgt een trainingssessie in Kreta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *