logo Casalina

Nieuweling Thor Feyaerts in de tegenaanval en naar plaats twee in Hogen-Geetbets

Nieuweling Thor Feyaerts in de tegenaanval en naar plaats twee in Hogen-Geetbets
Boezemvrienden Mats Vanden Eynde en Thor Feyaerts uit Betekom

Met zijn negenenveertigen stonden ze aan de start in de GP Biofer en Ereprijs Delvaux Brandstoffen. Het eerste koersdeel was niet om over naar huis te schrijven, in de finale hadden acht renners zich verenigd en finaal stoof de Est Ron Rooni naar de overwinning. Tweede Thor Feyaerts uit Betekom kon een kruis maken over zijn vierde seizoenszege. In de strijd om de tweede podiumstek kon hij nog wel de Amerikaan David Lapierre afhouden.

Ter gelegenheid van Hogen kermis moesten de renners in een organisatie van de Betserse Sportvrienden in totaal 13 ronden van 4,7 kilometer afleggen, goed voor in totaal 61,1 wedstrijdkilometers.

Tussen de eerste en achtste ronde lag de snelheid niet bijster hoog. Het peloton bleef samen en enkel Lars D’Hollander uit Hamme en Feyaerts doorbraken dat stramien met enkele speldenprikken. In de achtste ronde was er sprake van acht koplopers die snel werd uitgedund naar zes. Daarbij bevonden zich de Est Rooni, de Amerikanen Lapierre en Brady Hogue die finaal vierde werd, en D’Hollander, Feyaerts en Tristan Dedoncker uit Pepingen. Dit gezelschap liep snel een minuut uit. In ronde twaalf evolueerde dit naar twee minuten en twintig seconden.

In de slotronde ging D’Hollander onderuit, hij was even buiten westen maar kon nog de fiets op en hij beet door. En hoe, hij finishte nog als achtste net voor het peloton op vier minuten. Hij kwam met één hand op het stuur over de meet en werd nog aangemoedigd door de speaker van Sport Omroep, hij kreeg ook een terecht applaus van het publiek.

“De samenwerking onderweg verliep goed, we bleven overeind met zes renners. In de laatste ronde kwam Lars spijtig genoeg ten val. Op de afdaling na de laatste beklimming sprong er een Amerikaan weg, zijn ploegmaat blokte af waardoor ik dit gat moest toerijden. In de laatste rechte lijn demarreerde diezelfde Amerikaan waardoor ik weer moest reageren. In de laatste tweehonderd kwam de Est uit mijn wiel gesprongen. Ik heb alles gegeven maar kon er net niet meer over, “reageerde de tweede en de provinciale kampioen van YCT Demer en Dijle.

Zijn volgende wedstrijd is de klimkoers in het Luxemburgse Herbeumont, daar zal hij samen met ploegmaat, dorpsgenoot en boezemvriend Mats Vanden Eynde in actie komen. Daags na de koers in Hogen-Geetbets gingen ze nog samen losrijden. 

Feyaerts mikt op het goed doen in grote koersen, het provinciaal kampioenschap tijdrijden en het BK zijn enkele van zijn doelen. Vanden Eynde gaat binnenkort met de fiets op vakantie in Oostenrijk en betwist daarna onder andere de koers in het Naamse Couvin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *