logo Casalina

Meiden Van Moer Logistics pakken nationale ploegentijdrittitel bij vrouwelijke jeugd

Meiden Van Moer Logistics pakken nationale ploegentijdrittitel bij vrouwelijke jeugd
Vlnr Bingoal WB, Van Moer Logistics en WAC Hoboken Beeld Van Moer Logistics

In het Limburgse Montenaken tekende bij de vrouwelijke jeugd het Van Moer Logistics CT voor de nationale titel ploegentijdrit. Ze gingen het WAC Team uit Hoboken en de Baloise Wallonie-Bruxelles Ladies vooraf. Dubbel nationaal kampioene op de weg, Hélène Hesters uit Gent, Dina Boels uit Meerbeek, Britt Huybrechts uit Wijnegem en Anna Bruneel uit Zwevegem waren er enorm blij mee.

Het was het tweede seizoen op rij dat de blauw-witten uit het Oost-Vlaamse succes boekten in deze discipline.

In het verleden, bij de aspiranten en de nieuwelingen, verzamelde Boels zowel provinciale, Vlaamse en nationale titels in meerdere disciplines.

“We werden dan wel op voorhand als favoriet bestempeld, je moet het nog altijd afmaken. Vooraf hadden we wat afgetast in welke volgorde we het best konden rijden. Ik ben blij dat ik na mijn examenreeks heb kunnen doen wat er van mij verwacht werd. Dat geeft deze zege, mijn eerste van het seizoen, toch wat waarde en schoonheid”, reageerde de glunderende Meerbeekse. “We hebben met ons viertjes alles gegeven en dat leidde ons tot goud. Komend weekend volgt een kermiskoers in Wetteren en daarna een Spaanse tweedaagse, zo blijven we bezig.”

Hélène Hesters dook drie jaar geleden van de acrogymnastiek op het fietszadel. Sindsdien pakte ze twee nationale titels op de weg én dus deze titel.

“We wisten wel dat we bij de topfavorieten hoorden. Gehoopt op dat goud hebben we zeker. We waren titelverdedigers dus dan hoop je om opnieuw die titel binnen te kunnen halen. Het verliep perfect, alles viel in zijn plooi. Ik koers nog geen drie jaar, het is mooi wat ik tot nu toe heb bereikt, dat was ook het geval voor deze nationale tijdrittitel. Conditioneel zit het top, er kan nog steeds iets bij. Ik hoop tegen volgende week honderd procent te zijn”, reageerde meervoudig kampioene Hesters die daarna het EK en WK op de piste in haar vizier neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *