logo Casalina

Diestse taekwondoclub Keumgang is al voor zesde jaar op rij beste van Vlaanderen

Diestse taekwondoclub Keumgang is al voor zesde jaar op rij beste van Vlaanderen
Diestse taekwondoclub Keumgang opnieuw de beste van Vlaanderen

Taekwondoschool Keumgang wint al voor het zesde jaar op rij het clubkampioenschap sparring van Taekwondo Vlaanderen. De taekwondoclub uit Diest kroont zich tijdens de jaargang 2022-2023 opnieuw tot beste sparringclub van Vlaanderen. Al sinds 2017 wint deze club zes jaar op rij, met een corona-onderbreking in 2021, en voor de achtste keer in een decennium dit regelmatigheidscriterium.

Keumgang haalde het voor Taekwondo Kyorugi Antwerpen en Keumgang Houthalen-Oost. Dit kampioenschap is een regelmatigheidscriterium waarbij de prestaties van de zes door Taekwondo Vlaanderen erkende toernooien samengeteld worden.

Afgelopen seizoen stonden 37 atleten van Keumgang op de mat. In totaal werden 236 kampen aangevat waarvan 200 winnend afgesloten. Dit leverde 72 gouden medailles op.

“Ook dit jaar trekken we het clubkampioenschap over de streep. Ongelooflijk als je weet dat we dit al voor het zesde jaar op rij doen. Afgelopen jaar startte een tiental nieuwe atleten hun sparringcarrière bij Keumgang. Nooit eerder was er zulke grote doorstroming van talent die er trouwens ook meteen stond en knappe resultaten behaalde. De geheime formule zit vooral in het samenbrengen van competitie, hard werken en veel plezier. Leden die alles willen geven, hard willen trainen om hun dromen na te jagen in een enthousiaste sfeer en leuk teamverband. Dan heb je alle elementen aanwezig om hoge toppen te scheren.” vertelt hoofdtrainer en één van de coaches Jeffrey Excelmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *