logo Casalina

Niel Meulemans toont zich de primus in de vijftiende Grote Geteprijs in Geetbets

Niel Meulemans toont zich de primus in de vijftiende Grote Geteprijs in Geetbets
Vlnr tweede Presley, winnaar Meuleman en derde Joaquin in Geetbets

De vijftiende Grote Geteprijs voor junioren was de ideale gelegenheid voor junior Niel Meulemans uit Tielt-Winge om aan te knopen met zijn vierde seizoenszege. In de slotronde versnelde hij bergop en liet hij vijf vluchtgenoten in de steek. Hij haalde met iets meer dan twintig seconden bonus de aankomst en blikte achteraf zeer tevreden terug.

De ereprijs Brandstoffen Delvaux ging deze woensdagavond van start gegaan met 59 renners aan het duivenlokaal in Geetbets. In de afsluitende koers ter gelegenheid van Bets Kermis dienden de renners twaalf rondes van 7,2 kilometer of een totale afstand van 86,4 kilometer af te leggen. 

In ronde twee kregen we de eerste aanvallen, waaronder de Amerikaan Joaquin Medina Garzon en Otis Engel, de Amerikanen stonden trouwens met zijn zessen aan de start en lieten zich zien. In ronde drie kwam alles terug even samen en gingen Rik Goossens uit Wiekevorst, Medina Garzon, zijn landgenoot Presley Evans, Meulemans en Thibo Huion uit Nijlen ervandoor. Deze liepen uit tot maximaal een kleine halve minuut. In ronde negen kwam het peloton echter kort opzitten, Yintse Van Der Looij uit Zwijndrecht kon zo de oversteek maken naar de kopmannen. We kregen hierdoor zes koplopers met amper negentien tellen op het peloton.

Er werd wat gekeken naar elkaar, de Belgen tegen de Amerikanen. In de voorlaatste ronde kregen we een enorme demarrage van Meulemans, maar Evans kwam terug zeer sterk aanzetten. Bij het ingaan van de laatste ronde was het nagelbijten aan de aankomst. Via de Micro Reportage Sport Omroep aan de aankomst kregen we te horen dat streekrenner Meulemans wederom een sterke demarrage plaatste juist voor de laatste klim. Zo kon hij zijn eerste plaats veilig stellen en kwam als eerste over de aankomst. De Amerikanen Evans en Medina Garzon bezetten plaats twee en drie. De rest van de kopgroep kon net uit de greep van de grote groep blijven waar de Amerikaan Budd Caden de snelste van de rest was voor Jens De Keersmaeker uit Hove, de Australiër Jamie Coles en Dijlespurter Tuur Goemaes uit Heverlee die de top tien afsloot.

Na de wedstrijd sprokkelden we nog een reactie van de winnaar.

“Ik wilde op zekerheid spelen, ik kende de Amerikanen ook niet en voelde tijdens de wedstrijd dat het zeker geen pannenkoeken waren. Daarom was het voor mij ook steeds aandachtig koersen en nodig om in de laatste kilometers voor de klim mijn aanval te plaatsen”, reageerde de winnaar van Acrog-Tormans. Zo kon Niel met succes de wedstrijd eindigen. Zondag start hij in Ieper, volgende dinsdag in Tremelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *