Q8 tempo oil banner

 

Koersoverzicht: Stan Van Tricht tweede in Italië, Clynhens en De Jaeger in Polen

Koersoverzicht: Stan Van Tricht tweede in Italië, Clynhens en De Jaeger in Polen
Seg Racing Academy pakt plaats één en twee in Italië Foto: Seg Racing Academy

De 49ste editie van de Coppa della Pace – Trofeo F.lli Anelli werd in de wacht gesleept door de Nederlander Daan Hoole van de Seg Racing Academy. Ploegmaat Stan Van Tricht uit Boutersem bolde als tweede over de streep. Ze ontsnapten met tien anderen en haalden finaal met zijn achten de meet. In de tweedaagse Orlen Nations Grand Prix in en rond het Poolse Bialystok waren Arthur De Jaeger uit Zoutleeuw en Toon Clynhens uit Hever actief met de Belgische nationale ploeg.

Onderweg ontsnapten twaalf renners op een heuvelende omloop in en rond Sant’Ermete nabij Rimini en San Marino in Noord-Italië. De groep kwam tot stand met nog zestig kilometer op de teller en bestond uit vele Italianen en Nederlanders en één Belg, Van Tricht. Na een uitputtingsslag bleven in de slotronde acht kandidaten voor de zege over. Hoole pakte zijn eerste seizoenszege en Van Tricht zijn vierde podium van het seizoen.

“We hebben het met de ploeg perfect uitgespeeld, dus ik heb zeker vrede met mijn tweede plaats. Daan heeft ook al veel voor mij gedaan dit seizoen en hij was echt sterk op het einde en zijn winst was dus dik verdiend. Het was een mooie koers. Het was de ideale voorbereiding voor de Giro U23 die deze donderdag begint, dan komen er nieuwe kansen. Het vertrouwens is enorm aanwezig”, wist Van Tricht die met zijn tweede plaats tien UCI-punten sprokkelde.

Clynhens en De Jaeger moesten bij momenten de kop nemen van de koers om te controleren. Clynhens eindigde respectievelijk als 73ste en 106de. Wat Toon van zijn trips in Polen en Tsjechië verwachtte, kan je hier nog eens nalezen.

“Ik heb grotendeels op kop gereden voor de ploeg en dan waren het waaiers en was mijn taak gedaan. Daarna heb ik eens het werk erop zat, de rest laten rijden. Ik heb me daarna gespaard voor de Vredeskoers in Tsjechië, daar die vlakke omloop me niet lag”, reageerde klimmer Clynhens. De Jaeger werd op zijn beurt 46ste en 39ste, hield zich iets meer gedeisd, maar deed ook zijn portie van het werk.”

De Belgische selectie rijdt in de loop van maandag met de wagen naar Tsjechië.

Indien uw jeugdwielrenner of idool het voorbije weekend competitief aanwezig was, het de moeite was en dus bij deze in dit lijstje thuis hoort, dan is een seintje naar info@regiosport.be altijd welkom!

Geef een reactie