Q8 tempo oil banner

 

 

 

Belofte Toon Clynhens start vandaag in Polen en donderdag in de Vredeskoers!

Belofte Toon Clynhens start vandaag in Polen en donderdag in de Vredeskoers!
Toon Clynhens tijdens zijn voorbereiding in Tenerife Credits: Aaron Van Der Beken

Heverse wielerbelofte Toon Clynhens (20) zal vanaf deze middag de Belgische kleuren verdedigen in een tweedaagse van de UCI Nations Cup. Hij werd geselecteerd voor de Orlen Nations Grand Prix in Polen, na twee dagen koersen zal hij donderdag aan de alomgekende Vredeskoers in Tsjechië (03-06/06) beginnen.

“Ik hoop uiteraard om te beginnen op goede benen en om met een goed gevoel in de richting van de Vredeskoers kunnen te gaan. Ik ben blij om mee te mogen en toch kansen te krijgen nu er niet veel koersen zijn. We hebben met de Belgian Cycling ook al twee stages afgerond in de Ardennen en de Vogezen, dus ik heb mij wel bezig kunnen houden”, wist de speerpunt van het EFC-L&R-Vulsteke U23 Cycling Team. “Hoe ver ik conditioneel sta, valt moeilijk te zeggen omdat ik nog geen competitiekilometers heb kunnen maken, maar ik heb mij goed kunnen voorbereiden op de komende koersen en hoop dat de vorm goed zit. In het begin zal het wel wat afwachten zijn omdat er veel renners zijn die al wel kunnen koersen hebben in hun eigen land”, wist de voormalige veldrijder.

De tweedaagse in Polen wordt meer bekeken als een rode loper naar de Vredeskoers.

“Ik heb een meer vrije rol vandaag en als de kans zich voordoet kan ik zeker mee proberen gaan in een vlucht. Gezien het parcours in Polen sinds vorig jaar aan verandering onderhevig was, zitten er niet al te veel hoogtemeters in. Ik verwacht dus ergens een massasprint. In Tsjechië zal het over enkele dagen meer klimmen geblazen zijn, dat is uiteraard meer mijn dada”, wist de klimmer kort na zijn ontbijt vanuit Polen te melden.

Clynhens’ Orlen Nations Grand Prix in Polen gaat vandaag van start om kwart voor twaalf. Tussendoor probeert hij nog wat te studeren voor zijn examens industrieel ingenieur aan de KU Leuven die eraan komen in juli.

Één gedachte over “Belofte Toon Clynhens start vandaag in Polen en donderdag in de Vredeskoers!

Geef een reactie