logo Casalina

Geoffry Parys dacht aan stoppen maar wil met plezier spelen bij KMJ Zichem

Geoffry Parys dacht aan stoppen maar wil met plezier spelen bij KMJ Zichem
Geoffry Parys (l) en Tom van den Broucke samen uit samen thuis bij KMJ Zichem Foto: Kim Devroey

Middenvelder Geoffry Parys (31) uit Boutersem stapt samen met Tom van den Broucke over van VC Bekkevoort naar KMJ FC Zichem. Door de soms eindeloos lijkende coronacrisis had hij even de moed verloren en dacht hij aan even een stoppen. Velen konden hem overtuigen om er minstens een jaartje bij te doen en wel bij KMJ Zichem, bij deze sfeervolle formatie. Tussen prestatie en pint hoopt hij opnieuw amusement en prestatiedrang te hervinden bij de blauwen met een carnavaltraditie.

Parys begon op zijn vijfde te voetballen bij Stade Leuven en bleef er tot zijn achttiende, toen was er al enkele jaren spraken van OH Leuven. Daarna volgde een overgang naar het provinciale voetbal met name drie jaar bij HO Veltem, telkens een seizoen bij FC Tildonk en VC Bertem-Leefdaal, drie jaargangen Berg-Op en daarna volgden nog Union Lovenjoel, KVC Kessel-Lo 2000 en VC Bekkevoort.

“Ik dacht er eerlijk gezegd aan om te stoppen door corona, op een bepaald moment belde Zichemcoach Kevin Wouters me op. Hij kon me samen met enkele anderen overtuigen om voor minstens een jaartje te tekenen voor een sfeerploeg als Zichem. Het gegeven dat Tom van den Broucke mee de overstap maakte, speelde ook een grote rol. Eerder was hij samen met mij van KVC Kessel-Lo naar VC Bekkevoort gegaan”, blikt de nummer tien vluchtig terug. “Het komt erop neer dat we goed moeten starten in een reeks waarin we moeten kunnen opteren voor een positie tussen de vijfde en de achtste. De derby’s zullen alles wel enorm plezant maken in een wat voor ons rustig seizoen zou moeten zijn. Als het allemaal goed meevalt, kan het avontuur er wel eens langer dan een jaartje duren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *