logo Casalina

GP Jef Scherens – Rondom Leuven geeft nieuwe omloop voor 2022 prijs!

GP Jef Scherens – Rondom Leuven geeft nieuwe omloop voor 2022 prijs!
Ook dit jaar starten de renners op de Grote Markt in Leuven

Eerder raakte bekend dat De GP Jef Scherens-Rondom Leuven (UCI 1.1) een week naar voren werd geschoven op de internationale wielerkalender op zondag 7 augustus. Nu raakt stilaan meer bekend over de omloop en die geeft nogal een fikse knipoog naar het omloop van het wereldkampioenschap die er in de herfst werd gereden.

Dit jaar staat deze Leuvense klassieker een week vroeger geprogrammeerd, meer bepaald op zondag 7 augustus, exact één week voor de wegrit van het EK wielrennen in het Duitse München. Het artikel over de nieuwe datum kan je hier nog eens nalezen.

In 2013 reden ze ook al deels naar de Druivenstreek als gevolg van wegenwerken op de helling van de Lüdenscheidsingel.

De nieuwe omloop zal starten met een plaatselijke ronde, de renners starten officieus op de Grote Markt in Leuven. Na die lus zal de officiële start plaats vinden ter hoogte van de Kolonel Begaultlaan. Via de Processiestraat, de helling van de Wijnpersstraat, de Tervuursevest en de Sint-Jansbergsesteenweg bereiken de renners Korbeek-Dijle. Daarna worden ondermeer de Nijvelsebaan in Bertem, Neerijse en Loonbeek aangedaan. De eerste kraker volgt dan met de Smeysberg. Daarna zetten ze koers naar Overijse. Via de Nijvelsebaan, de alomgekende S-Bocht in Overijse zal er naar Tervuurse deelgemeentes Duisburg en Vossem gefietst worden.

De S-bocht aan de kerk in Overijse. Foto: Emmanuel Vande Broek
De S-bocht aan de kerk in Overijse zal ook nu aangedaan worden Foto: Emmanuel Vande Broek

Daarna richten ze zich op de De Limburg Stirumlaan en andermaal de Smeysberg. Zo gaan ze naar Wolfshaegen in Sint-Agatha-Rode en bereiken ze via de Neerijsebaan Oud-Heverlee. In die groene gemeentes worden achteréénvolgens Sint-Joris-Weert, Vaalbeek, Blanden en Haasrode voor de wielen geschoven. Van daaruit wordt naar Bierbeek, Lovenjoel en de Tiensesteenweg gereden om zo andermaal Leuven te bereiken. Ze bereiken de Blijde Inkomststraat om kort nadien de eerste keer de finishlijn in de Bondgenotenlaan te overschrijden.

In de studentenstad zullen zeven plaatselijke rondes afgelegd worden.

Ze moeten zeven keer de hellingen van de Keizersberg, Wijnpersstraat, de Sint-Antoniusberg met aanloop op het Damiaanplein en daarna de Naamsestraat overwinnen. Deze keer rijden ze de Naamsestraat niet uit, maar slaan ze scherp linksaf naar de Parkstraat om daarna nog eens links af te draaien naar de Vesalius- en de Maria Theresiastraat. Daarna volgen het Ladeuzeplein en de Tiensevest.

Of de Italiaanse sprinter Niccolò Bonifazio voor de derde keer (op rij) kan zegevieren op deze zwaardere omloop, dat is verre van zeker.

Er zal op die zondag 7 augustus in de voormiddag ook nog een toertocht op de planning. Deze bestaat uit twee onderdelen, de wielertoeristen kunnen nog eens de Flandrienlus van op het wereldkampioenschap kunnen afleggen. Ook gezinnen kunnen van de sfeer meegenieten en even meerijden op Leuvense koersondergrond, zij krijgen een plaatselijk Leuvens rondje voor de wielen geschoven.

Één gedachte over “GP Jef Scherens – Rondom Leuven geeft nieuwe omloop voor 2022 prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *