logo Casalina

Fighting Lions Antwerp pakken meeste medailles op BK ju jitsu

Fighting Lions Antwerp pakken meeste medailles op BK ju jitsu
De medailles van de FLA behaald in het fighting bij de U12 en de U16

De Fighting Lions Antwerp waren de succesvolste club van het voorbije nationale kampioenschap ju jitsu in Beveren en wel met 24 medailles. Deze bestonden uit veertien gouden, negen zilveren en één bronzen plak. De jongste kamper was tien en de oudste, uitgezonderd een ervaren duo, telt zeventien lentes.

Ian Lodens en Charis Gravensteyn behaalden goud in duo mixed en zijn klaar voor het EK en de World Games waarvoor ze geselecteerd werden door onder andere hun medailles op EK en WK 2021. Thyra De Vleesschauwer, die recent te zien was in het Ketnet-programma ‘De Strafste Sporter’, behaalde goud in haar eerste wedstrijd ju jitsu en bevestigde haar titel in de fightingdiscipline. In totaal behaalden de Fighting Lions Antwerp twee keer goud en een keer zilver in duo. In concreto veroverden ze voorts nog tien keer goud en zeven keer zilver in de fighting, een gouden en twee zilveren plakken ju jitsu en afsluiten nog vijf keer goud, twee keer zilver en een bronzen plak voor het grondgevecht. Meer dan genoeg om als beste club van het toernooi te worden bekroond.

“We zijn de enige club die zich uitsluitend op competitie ju jitsu toelegt en daarvoor ook een eigen gordel programma (Tatakai) heeft. Onze atleten komen daarvoor vanuit heel Vlaanderen en ze trainen zes à acht uren per week in de topsportschool van Wilrijk. Onze drie head coaches zijn Bjarne Lardon (fighting), Charis Gravensteyn (duo) en Vassilis Ghikas (jiu-jitsu)”, klonk het bij de Fighting Lions Antwerp.

Op 12 maart nemen de Fighting Lions Antwerp deel aan het Antwerps Open. In april staan nog enkele internationale wedstrijden op het programma van sommige leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *