logo Casalina

Gert Deno pakt overwinning in La Charly Gaul in Luxemburg voor overleden meter

Gert Deno pakt overwinning in La Charly Gaul in Luxemburg voor overleden meter
Master Gert Deno wint in Echternach

Een halve dag voor de start werd master Gert Deno uit Boutersem voorzien van een serieuze emotionele mokerslag met het overlijden van zijn meter. Toch besloot de doorzetter van Cycling Team 14 ALL 41 op de mediumafstand van de 33ste editie in La Charly Gaul in Echternach aan te zetten en wou hij alles geven wat er in hem zat.

“Een rollercoaster van emoties. zo kan je het voorbije weekend wel noemen. Ik stond op de startlijst van de MF ‘La Charly Gaul’ in Luxemburg. Een wedstrijd over 104 kilometer met enkele serieuze kuitenbijters. Na een moeilijke week in het ziekenhuis na een val kregen we zaterdagavond op de camping in Echternach het bericht dat mijn lieve meter, die bijna 98 jaar mocht worden, overleden was. Ik kon niet anders dan starten en proberen om haar een ultieme ode te bezorgen”, klonk Deno, die afkomstig is uit Bertem, onder de indruk.

De groepsstart met 1.200 vertrekkers, er was ook een wedstrijd over 145 km, verliep redelijk chaotisch in de smalle straten van Echternach.

“Het verteren van de toch wel pittige hellingen met percentages tot 16 procent verliep vlot. Halfweg begon de vermoeidheid van de voorbije dagen en nacht op te spelen. Ik kon me echter gedeisd houden in een peloton dat er een regelmatig tempo op na hield. Daarna kreeg ik nog onverwachte hulp van vriend en trainingsmakker Niels Merckx, die zich had laten afzakken en mij wou helpen aan een degelijk resultaat. Ik was toen al blij met top tien. Niels kent mijn manier van koersen en weet dat ik af en toe nog een laatste ‘cartouche’ in de benen heb. Hij porde mij enkele keren aan om het toch nog te proberen, maar ik twijfelde. Tot een armbeweging van hem mij toch in zijn wiel kreeg en hij mij afzette op de eerste rij van een zestigkoppig peloton. Met alle restjes kracht die me nog bleven, zette ik aan voor … een alles of nietspoging over de vier laatste en lange kilometers! Het was zelfmoord of de grote beloning. Vier kilometer met een jagend peloton op de hielen. Ik kreeg nooit meer dan honderd meter voorsprong. Vier kilometer met het gezicht van mijn meter voor mij. Vier kilometer waarin ze mij nog eens een laatste keer de kracht gaf om voluit te gaan.

Op de streep hield ik welgeteld één seconde over op de rest van de bende. Tranen met tuiten, alle emoties barstten los, ik vind er nog steeds moeilijk woorden voor om alles te beschrijven en te bevatten. Gelukkig vond ik na de aankomst de open armen terug van mijn eeuwige toeverlaat Liesbet, die net twee jaar mijn vrouwtje is”, reageerde de emotionele winnaar.

De zegetuil van Gert Deno in Echternach
De zegetuil van Gert Deno in Echternach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *