logo Casalina

Jilles Romers kan aanstormend peloton net afhouden in Booischot

Jilles Romers kan aanstormend peloton net afhouden in Booischot
Vlnr bloemenmeisje Ann-Sofie, tweede Van Aerschot, winnaar Romers, derde Geysels en bloemenmeisje Shari

Op de eerste zaterdag van september vond traditioneel de nieuwelingenkoers in Booischot plaats. Deze jeugdwedstrijd, de Ereprijs Koffiehuis De Parlé, ging na een minuut stilte van start ter herinnering aan de overleden Tijl De Decker (22) uit Wommelgem. Finaal haalde noorderbuur Jilles Romers, op beperkte afstand werd Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel tweede, in Booischot pakte hij vorig jaar nog zijn tweede seizoenszege. Timo Geysels uit Sint-Katelijne-Waver overschreed als derde de meet.

64 renners kwamen hun rugnummer afhalen en kregen 10 ronden van 6,5 kilometer voorgeschoteld, de totale afstand was er dus ééntje van 65 wedstrijdkilometers.

De organisatie van de Booischotse Pedaalridders zorgde ook voor tal van premies zodat het ruime opgekomen publiek zeker spektakel te zien kreeg aan de aankomst. In de derde ronde ging de Nederlander Jaap Van Der Linden er stevig vandoor. Een kleine tien seconden was zijn maximum voorsprong die hij van het peloton kreeg. In ronde vier kwam alles terug te samen. In de zevende lus waagde de Nederlander Lars Van Oord het solo, hij kreeg vijftien seconden bonus, maar geen meer. Hij kon zo de laatste premie in ontvangst nemen. We gingen de finale in met een gesloten peloton. Tijdens de laatste kilometers van de wedstrijd volgde terug een aanval van een Nederlander, deze keer ging het om Jilles Romers. Deze kon tien seconden behouden voor het peloton. De spurt van de grote groep werd gewonnen door Van Aerschot voor Geysels, Jenz Neven, de Nederlander Erik Kint en Mats Briesen.

In de aanloop naar de spurt om plaats twee kwam Ty Sterckx uit Baal van het Stageco CT stevig ten val. Hij kon de race hierdoor niet uitrijden.

Brend Van Aerschot kwam het na zijn tweede stek in Booischot uitleggen
Brend Van Aerschot kwam het na zijn tweede stek in Booischot uitleggen

Na de huldiging nodigde Micro Reportage Sport Omroep de tweede in uitslag Brend Van Aerschot uit het naburige Scherpenheuvel even uit voor een verslag. Zoals we al opmerkten in Waanrode vorige week won Brend ook daar de pelotonspurt, dat was in Booischot niet anders.

“Van een ontgoocheling was er zeker en vast geen sprake. Ik heb al vier overwinningen op mijn palmares staan dit seizoen. Komend weekend staat er nog een tweedaagse aangekruist in mijn agenda in de regio van Luik. Het is een interclub, deze zullen we proberen met het volledige Maes Cycling Team Glabbeek tot een goed resultaat te brengen. Mijn team is prima en ik wil er zeker nog meer dan even blijven. De begeleiding is er super, en het programma dat we krijgen kan me zeker bekoren”, reageerde tweede Van Aerschot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *