logo Casalina

Australiër Coles troeft drie medevluchters af aan de meet bij de junioren in Booischot

Australiër Coles troeft drie medevluchters af aan de meet bij de junioren in Booischot
Het juniorenpodium in Booischot met centraal winnaar Jamie Coles

Na het spektakel van de nieuwelingenwedstrijd in Booischot kregen de Booischotse Pedaalridders voor hun Ereprijs Spar Booischot zestig junioren aan de start. Diep in de finale koos een kwartet voor de aanval. De Australiër Jamie Coles haalde het van tweede Lennert Van Wiele uit Beveren en Viktor Van Dijck uit Houtvenne.

Omroeper van dienst Sport Omroep vroeg voor de wedstrijd van start ging een moment van ingetogen stilte voor de 22-jarige wielrenner Tijl De Decker uit Wommelgem die als gevolg van een tragisch ongeval overleed. Na deze ingetogen stilte ontsnapte uit het hele peloton een oprecht applaus van medeleven.

De junioren wachten op de start in Booischot
De junioren wachten op de start in Booischot

De renners moesten dertien lussen van 6,5 kilometer afleggen, goed voor in totaal 84,5 wedstrijdkilometers.

Ook in deze wedstrijd waren er meerdere premies aan de aankomst te verdienen. In ronde twee kregen we de aanval van streekrenner Rik Goossens uit Wiekevorst en de Nederlander Bodhi De Baat. Dit duo liep uit tot wel driekwart minuut, maar in ronde vijf kwam alles terug te samen. In ronde zeven kregen we terug een aanval, deze keer van een kwintet. Lander uit Kruibeke, Seppe Stroeykens uit Bonheiden, de Tsjech Tobias Horejsi uit Sint-Lambrechts-Woluwe,  latere derde Van Dijck en de Australiër Oliver Ludlam waren vooraan vertegenwoordigd. Deze namen een maximale voorsprong van veertig tellen en dit op vier achtervolger. Dat waren opnieuw Goossens, Toon Van Bruggen uit Antwerpen, Jelle Boeyen uit Westmeerbeek en de Nederlander Daan Jurriaans. Deze vier achtervolgers werden tot de orde geroepen door het peloton bij het einde van de zevende ronde. Kort nadien wachtte de vijf leiders hetzelfde lot op het einde van lus negen.

We kregen nog een spervuur van aanvallen in ronde elf.

Een aanval van Van Wiele, Van Dijck, Warre Brits uit Schelle en latere winnaar Coles namen tien tellen op de grote groep, dat was de definitieve aanval. Coles mocht victorie kraaien voor Van Wiele, Van Dijck en Brits. Sam Dara uit Keerbergen voegde zich nog bij de eerste vijf als vijfde.

De leden van Cycling Vlaanderen afdeling Antwerpen leidden alles in goede banen in Booischot
De leden van Cycling Vlaanderen afdeling Antwerpen leidden alles in goede banen in Booischot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *