logo Casalina

Gert Deno aan de winnende hand in Seneffe

Gert Deno aan de winnende hand in Seneffe
Gert Deno wint in Seneffe Credits Jos Meersmans

Master Gert Deno (53) uit Boutersem soleerde het voorbije weekend naar de winst in het Henegouwse Seneffe. De man van de lange inspanning van het plaatselijke Cycling Team 14All41 was zeer verheugd dat zijn labeur eindelijk iets opleverde na die lange verplichte coronapauze. Hij kan begin juli het provinciale kampioenschap van de masters in Nieuwrode betwisten maar mag als Vlaams-Brabander niet de titel pakken daar hij bij de franstalige bond staat ingeschreven omdat hij daar het merendeel van de koersen betwist.

Gert en Pascal Ryckaert begonnen hun club met de spreekwoordelijke broek en trui en met steun van fietsenwinkel De Fourche uit Vissenaken. Door corona werd er vorig jaar slechts één koers gereden. “Die break deed me enorm deugd, ik kon terug rijden voor het plezier in plaats van de stress, dat was mijn redding. Onderweg trainde ik ook met jonge mannen zoals Han Devos en Niels Merckx, door met hen te rijden kon ik voorbije winter een goede basis leggen. Daarna volgden drie weken stage in Zuid-Frankrijk met mijn vriendin Liesbet. Toen het seizoen onlangs begon was ik in topconditie.”

Gert Deno in zuiderse sferen Credits Jos Meersmans
Gert Deno in zuiderse sferen Credits Jos Meersmans

Na enkele ereplaatsen volgde dan toch de gesmaakte overwinning.

“De leeftijdsreeksen werden hertekend waardoor ik als master B opeens als 53-jarige moet rijden tegen “jonge snaken” van 45 jaar. Langs de ene kant een domper, maar het motiveerde me. In Seneffe trok ik al vanaf het begin in de aanval. Ik was steeds bij elk offensief betrokken. We waren met twaalf weg met daarbij onder meer Erwin Bollen en Bart Heyvaert. Ik ben niet van de rapste en ging op vijftien kilometer van de meet aan en hield de inspanning vol”, glunderde de winnaar die eigenlijk uit Bertem afkomstig is.

Het provinciale kampioenschap voor masters in Nieuwrode (04/07) had een mooi doel kunnen zijn…

“Sinds ik junior was, meer dan 35 jaar geleden ondertussen, telde de woonplaats mee als belangrijk element om te bepalen over deelname. Nu moet je lid zijn van Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling. Op mijn vergunning staat UCI en BWB, niets over afdelingen. Blijkbaar ben ik bij het franstalige landsgedeelte opgedeeld want ik rijd daar de meeste races, niet te verwonderen gezien we er vaak per weekend twee keer kunnen rijden terwijl dat in Vlaanderen niet het geval is. Met andere woorden ik woon in Boutersem, maar omdat ik veel in Wallonië koers mag ik winnen in Nieurode, maar een titel kan ik niet krijgen.”

Één gedachte over “Gert Deno aan de winnende hand in Seneffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *