logo Casalina

Nieuweling Duarte Marivoet Scholiers viert de zege in Tielt

Nieuweling Duarte Marivoet Scholiers viert de zege in Tielt
Duarte Marivoet Scholiers wint na een solo op het einde

Duarte Marivoet Scholiers uit Kontich toonde zich de beste in de zware koers in Tielt. Rond tweederde koers ontsnapte hij met Yarno Van Herck uit Lille. Zijn ploegmaats van Acrog-Tormans konden met hun numerieke meerderheid de vlucht beschermen. In de groepsspurt voor plaats drie haalde Milan De Ceuster uit Putte het van Acrogteammakker Thomas Vuerinck uit Nieuwrode.

Het organiserende Cycling Team Tilt mocht 76 deelnemers begroeten op zijn jaarlijkse nieuwelingenkoers. Onder hen één meisje, Limburgs kampioene Anna Vanderaerden uit Lummen. Ze reed enkele lussen dapper mee, maar de omloop was enorm zwaar. De deelnemers moesten negen lussen van 7.2 kilometer overwinnen en dus ook steeds de Blereberg. In de eerste lussen stond de deur in het peloton al enorm open. Het werd duidelijk dat vooral op de top van de Blereberg een uitputtingsslag gaande was. In de vijfde lus volgde de eerste echte aanval en die kwam op naam van Jeroom Bonne uit Alken. Hij verzamelde bergop bijna twintig tellen, maar dat was niet genoeg om voorop te blijven.

In ronde zes bereikte een peloton van een kleine 25 renners de meet, lus na lus werd de groep kleiner. Marivoet Scholiers en Van Herck hadden genoeg van de grote groep en stoven weg en spaarden al snel een halve minuut voorsprong bij elkaar die gaandeweg een minuut werd. Ondertussen was Jorden Polus uit Genk in een bocht stevig ten val gekomen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht met snijwonden in het aangezicht. In de slotronde ontdeed Marivoet Scholiers zich van Van Herck en won. De Ceuster en Vuerinckx waren de eersten van het uitgedund peloton in de strijd om de ereplaatsen. Cuylits die vorige week nog won in Neerwinden, plaatste zich als vijfde.

Plaatselijke favoriet Niel Meulemans bevond zich tot diep in de finale in de grote groep achter het leidende duo maar moest door de geleverde inspanningen lossen. Hij reed uiteraard zijn thuiskoers nog uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *