logo Casalina

Het Cycling Team 14 All 41 werd in Boutersem voorgesteld

Het Cycling Team 14 All 41 werd in Boutersem voorgesteld
Het 14 All 41 CT in vol ornaat Foto Jean Bollaerts

Het Cycling Team 14 All 41 uit Boutersem stelde zichzelf voor in het illustere Café De Pomp in Boutersem. Na twee seizoenen, beiden in corona gedompeld, ondergingen ze een ware gedaanteverandering en kozen ze voor een mooie gele uitrusting met witte en zwarte toetsen. Het team dat uit vier masters bestaat, kan op verschillende terreinen en reeksen ingeschakeld worden. De basis? Kameraadschap!

Het team werd eind 2019 opgericht door Gert Deno uit Boutersem en Pascal Ryckaert uit Lembeek. Ze begonnen hun club met de spreekwoordelijke broek en trui en met steun van fietsenwinkel De Fourche uit Vissenaken. Door corona werd er vorig jaar slechts één koers gereden. Het voorbije jaar reden ze uiteraard flink wat meer wedstrijden, Deno won twee keren waaronder in Seneffe. Dat kunt u hier nog eens nalezen. In de tussentijd kwamen Yves Van Gorp uit Testelt en Michiel Mergaerts uit Messelbroek de rangen versterken. Alle vier de renners zijn actief in het masters- en/of amateurmilieu.

Hun visie vertrekt vanuit een goede vriendengroep.

“We willen eerst en vooral een goed collectief vormen, daarmee komen we het verste en we zijn er zeker van dat we zo collectief en individueel beter zullen presteren. We zijn met vier verschillende types qua renner en komen voor het merendeel uit verschillende streken”, stak oprichter Gert Deno van wal. Hij reed in de jeugd nog koers bij de Koninklijke Stoempersclub Leuven. Samen met Ryckaert koerst hij graag bergop, de twee nieuwe namen zijn succesvoller op het vlakke.

“We vonden niet onmiddellijk een ploeg uit de buurt die zich richtte op hetgene wij voor ogen hadden. In onze leeftijdsklasse wedstrijden in de buurt en meerdaagsen of granfondo’s in het buitenland meepikken. Door de twee nieuwe recruten zijn we ook actief in het VWV-circuit, dat is mooi meegenomen. We zullen koersen volgens onze mogelijkheden. Bij ons vind je ook geen klassieke indeling in de vorm van voorzitter, ploegleider enzoverder. We doen het ook met sponsors, de ene groter dan de andere, uit de wijde omgeving. We hebben ook een speciale whatssapgroep met buiten de renners ook onze sponsors. Na iedere wedstrijd verschijnt daarin een verslagje. Dat is iets wat ze enorm op prijs stellen. Ze voelen zich aangesproken door ons concept en daardoor konden we na twee jaar onze eigen uitrusting bepalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *