logo Casalina

Mathias Van der Sanden zegeviert voor tweede week op rij in Grasheide

Mathias Van der Sanden zegeviert voor tweede week op rij in Grasheide
Twee op een rij voor Mathias Van der Sanden Foto: Jean Bollaerts

Voor de tweede week op rij kwam de winst in de VWV-koers in Putte-Grasheide bij de liefhebbers toe aan Mathias Van den Sanden uit Baal. Vorige week bereikte de leraar van beroep de meet met beperkt gezelschap, voorbije koers trokken ze met vijf naar de meet en was het andermaal prijs. Waar het verschil in het voordeel van de dertiger van het Snake Cycling Team vorige week nipt was, had hij deze keer een grotere marge op tweede Stijn Van Roy uit Lubbeek, derde Glenn Verbeeck uit Tremelo, Gino De Caerlé uit Messelbroek en Vince Mattens.

Waar vorige week de koers al snel in een beslissende wending lag en een groep aanspraak maakte op winst vanaf iets voor halfweg duurde het nu tot op vijftien kilometer van de meet.

“Het was voor mij verrassend dat ik voor de tweede week op rij zegevierde. Het was nu een gesloten gegeven, ook nu draaide het gelukkig goed uit door een ontsnapping met vijf. Ik had op zich vorige week een beter gevoel in de benen.Toen waren we snel weg, nu was het lang stevig doorrijden. Op het einde van de rit zette ik een goede spurt neer en was het verschil op de rest meer dan duidelijk. Komende periode zijn er geen koersen bij de Vlaamse Wielrijders Vereniging, dan start ik bij Cycling Vlaanderen. Het is pakken wat we kunnen pakken qua koersen, ik ben al blij dat we kunnen rijden, de wedstrijden zijn niet enorm dik gestrooid deze periode. Het blijft ook amusement voor mij.”

Van den Sanden start de komende weken in Lommel (27/06), Nieuwrode (04/07), Herenthout en Heultje.

Ook bij de categorie C, D en E kwam het net zoals vorige week tot spurten in beperkt gezelschap, enkel voormalig nationaal kampioen Vital Pauwels uit Lommel vormde daar een uitzondering op. Hij bereikte netjes afgescheiden de meet. In deze drie leeftijdsreeksen gingen de zegeruikers naar Peter Behiels (C), Vital Pauwels (D) en Dirk Van Hove (E).

De winnaars van de C, D en E-reeksen
De winnaars van de C, D en E-reeksen Foto: Jean Bollaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *