logo Casalina

Geflitst op training: Leuvenaars Max Bonroy en Jakob Soenen

Geflitst op training: Leuvenaars Max Bonroy en Jakob Soenen
Max Bonnoy en Jakob Soenen

Leuvenaars Max Bonroy en Jakob Soenen trokken voorbije vrijdag op trainingstocht en genoten van het zonnige weer. Bonroy die de kleuren van het Van Mossel – Heist CT verdedigt, legt zich meer toe op het klimwerk. Soenen die uitkomt voor het Leuvense Team Siktivity zet onder andere in op wedstrijden van de Vlaamse Wielrijders Vereniging en op granfondo’s.

“Ik fiets nu vijf maanden competitief en daarvoor heb ik al wat zitten trainen op mezelf. Mijn sterk punt is vooral het klimmen. De volgende twee jaar probeer ik zo goed mogelijk te worden en wat resultaten te behalen”, aldus tweedejaarsbelofte Bonrtoy. “Mijn volgende koers volgt dit weekend, de GP Albert Fauville in Fleurus, een interclub. De rit van en naar Tremelo was twee uurtjes op het gemak fietsen. Ik ging even langs de fietsenmaker, de Niels Albert Bike Store, om te horen naar mijn nieuwe fiets.”

Soenen vormt een onderdeel van het Team Siktivitygeheel en heeft soms drukke weekends. In mei laatstleden bijvoorbeeld combineerde hij de VWV-wedstrijd in Grasheide met de granfondo in het Luxemburgse Etalle. “Het is een gedreven kinesist in opleiding die het fietsen serieus neemt. Hij focust zich op elite 3 koersen en sterker worden in het algemeen om ooit mogelijks de elite 2 te betwisten. Hij komt uit de voetbalwereld en mist dus nog wat echte uithouding. In het kader daarvan start hij dit weekend in de Charly Gaul. Dat is een lange Gran Fondo met een lengte van 150 kilometer in Luxemburg”, klonk het bij Team Siktivity.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *