logo Casalina

Giel Lejeune vat veldritseizoen aan in nieuwe kleuren van Team Deschacht – Hens – Maes

Giel Lejeune vat veldritseizoen aan in nieuwe kleuren van Team Deschacht – Hens – Maes
Giel Lejeune (15) uit Rotselaar heeft een nieuwe ploeg

Giel Lejeune (15) uit Rotselaar sluit dit weekend, de opener van het veldritseizoen, als tweedejaarsnieuweling aan bij Team Deschacht – Hens – Maes. Hij gaat zondag van start in de veldrit aan het Fort van Kessel, een race om de Cycling Vlaanderen CX Challenge. De Nederlandse Iris Offerein (20) versterkt eveneens de donkerblauwgetinte formatie maar richt zich meer op de weg en het gravelen.

Bij zijn opleidingsteam, het YCT Demer en Dijle CT, was het al vanaf zijn aspirantenjaren duidelijk dat er flink wat talent in zat. 

“Hij had aanbiedingen uit verschillende hoeken gekregen. Na het Belgisch kampioenschap in Lokeren hadden we voor het eerst contact met hem. Nadien zaten we bij elkaar aan tafel en kwam het snel in orde. Het is een jongen uit de buurt, we hadden hem graag bij ons, we konden hem niet laten gaan. Zijn techniek is enorm. Hij heeft een frêle lichaamsbouw, wat wilt zeggen dat er nog veel potentieel inzit om te groeien en hij is zot van de koers en de cyclocross”, klonk het bij teammanager Bart Verschueren. “We speuren niet onmiddellijk naar jeugd, maar zijn eerder op zoek naar interessante tweedejaarsjunioren zoals Robbe Marchand, die we ook onlangs vastlegden. We hebben een goede samenwerking met UCT Ride, waar er ook jeugd aanwezig is, die we goed in het oog houden.”

Offerein spreidt haar interesse over de cross, gravel en het fietsen op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *