logo Casalina

Voetbalsprokkels op 2 september deel 1

Voetbalsprokkels op 2 september deel 1
VK Linden (links) en KFC Herent komen ter sprake in deze voetbalsprokkels

In deze editie van de voetbalsprokkels zijn de teams uit eerste provinciale, zes teams, in de meerderheid. Dat is geen abnormaal gegeven gezien de vele transfers in het slot van de daarvoor voorziene periode. Uit tweede provinciale komen er vier ter sprake, uit derde drie en uit vierde ééntje, goed voor een totaal van veertien.

Eerste provinciale
KFC Herent
FC Herent moet het zes maanden doen zonder aanvallende middenvelder Willem Neukermans, die een prima voorbereiding speelde, middenvelder Kobe Peeters en Thibaut Vandoren. Ze trekken op Erasmus naar het buitenland. Verdediger Tibo Houben is minstens zes weken out met een gebroken rib.

Sporting Kampenhout
Linkervleugelverdediger Wesley Vanbelle (37) en centrale verdediger Niko Reniers (21) zijn de nieuwste aanwinsten aan de Zeype. De centrale verdediger komt over van FC Ganshoren en doorliep de jeugdreeksen bij FC Brussels, White Star Woluwe, Wezet en RWDM. Vanbelle, die steeds in de hoogste nationale reeksen speelde, komt over van 1B-ploeg FCV Dender. Na een jeugdopleiding bij KV Mechelen debuteerde hij daar ook in de eerste ploeg. Daarna speelde Vanbelle bij SK Beveren, FC Eindhoven, Eendracht Aalst, Cercle Brugge, Lommel SK, Roeselare en FCV Dender en nu dus bij Sporting Kampenhout. Middenvelder Just Sakata verlengde nog bij geel-blauw. Ze organiseren overigens op zaterdag 2 september een heus Food Fest.

Food Fest Kampenhout 02092023
Food Fest Kampenhout 02092023

VK Linden
Bij VK Linden moeten ze flankverdediger Daan Rens minstens tot de winterstop missen. Hij heeft een zware heupblessure opgelopen. Hij werd hieraan geopereerd. en vreest dat hij voor de winterstop niet in actie zal komen. Jean Nineza komt over van het Waalse Perwez, dat actief is in derde afdeling. De 28-jarige middenvelder speelde vorig jaar 24 matchen, waarin hij één keer scoorde.

SC Out-Hoegaarden
Eersteprovincialer Out-Hoegaarden trok aanvaller Stanislas Mertens (20) aan, hij komt over van KVK Tienen. Hij is de jongere broer van ex-Brouwer Victor Mertens en zoon van voormalig SCOH-veteraan Tom. Philippe Van Cotthem wordt er nieuwe T2 en physical coach. 

KV Tervuren-Duisburg
Verdediger Brend Verlinden gaat naar Tervuren-Duisburg, waar zijn vader Tom Verlinden voorzitter is. Hij komt van Kampenhout over. Giovan Ziwa verlaat Tempo Overijse. Hij speelde de voorbereiding mee met de roodhemden en speelde met hen ook de Beker van België.

Olympia Wijgmaal
Na enkele weken testen sloot Mamadou Diaby (30) bij Olympia Wijgmaal aan. Diaby genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en kwam daarna in actie voor Houtvenne en Diest. De voorbije jaren speelde de man die aanvallend alle posities aankan voor Rostocker FC in de Duitse Oberliga, het vijfde niveau. Ook twintiger Kamil Adams sloot aan, de flankspeler genoot zijn jeugdopleiding bij KHO Bierbeek. 

Tweede provinciale
KVC Houtem-Oplinter
Middenvelder Pieter Kempeneers verkoos na zijn vertrek bij KVK Tienen om dichter bij huis te blijven spelen en tekende nu bij Houtem-Oplinter. Hij legde aanbiedingen van teams uit derde amateur en eerste provinciale naast zich neer.

FC Aaverbode-Testelt-Okselaar
Tweedeprovincialer Averbode-Testelt-Okselaar haalde nog een extra middenvelder erbij. Cedric Buccauw (20) speelde verleden seizoen bij Racing Mechelen en heeft een verleden bij KVK Tienen. 

RWL Sport
Flankspeler Jalil Chair komt over van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal en zal normaal meer spelkansen krijgen.

Rapide Wezemaal
Jonge talenten Raheel en Ansaar Tahir kwamen over van RAS Jodoigne. De broers Bryan (jeugd Herent) en Nathan Caerts (jeugd Wijgmaal) werden nog aangetrokken na een kort verblijf bij Racing Buttsel, net zoals spits Abdellah Ferraj (FC Perk).

Derde provinciale
KFC Baal
Alleen middenvelder Axel Corbisier, dit seizoen ook de aanvoerder, bleef op post in vergelijking met vorig seizoen. De ploeg werd versterkt met veertien jonge spelers. Joren Ligterink (Baal B), Jayson Dubois, Kenji Verschueren en Ilmas Hubin (jeugd KAC Betekom), Jan Sanders (VC Olse), Milan Coffé (Wijgmaal), Senne Nooyens (beloften Lierse Kempenzonen), Brent Hendrickx, Jarno Van De Schoor, Nicolas Van Den Broeck en Joe Van Uytsel (allen Lyra-Lierse), Arne Van Beeck (Bevel) en Marco Usai (Antonia Zoersel) zijn de rangen versterken. Tot slot kwam ook doelman Miel De Preter (Beerzel) naar Baal. 

Sportief Rotselaar B
Verdediger Lucas Vanderhulst, afkomstig van de U21 van Rotselaar, kreeg dit seizoen zijn kans in de B-ploeg. Hij liep tijdens een oefenduel een zware knieblessure op en is ongeveer een jaar buiten strijd. Zijn kruisband, mediale band en kraakbeen werden geraakt. Hij moet eind september geopereerd worden. Flankverdediger Senne Tuyls gaat op Erasmus naar het buitenland, na de winterstop is hij terug.

FC Strombeek 1932
Centrale verdediger Noa Janssens komt de derdeprovincialer versterken. Hij komt over van eersteprovincialer Kampenhout.

Vierde provinciale
Klim-Op Begijnendijk
Spits Björn Cuypers verlaat RWL Sport en trekt naar Klim-Op Begijnendijk. Hij wordt zo ploegmaat van zijn broer Jordy. Voor Klim-Op is Cuypers hun zestiende inkomende transfer van deze zomer. Ook zij organiseren op 2 september een culinair gegeven, in de parochiezaal in de Kerkstraat in Begijnendijk vindt hun jaarlijkse mosseldag plaats.

Mosseldag Klim-Op Begijnendijk 02092023
Mosseldag Klim-Op Begijnendijk 02092023

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *