Q8 tempo oil banner

 

In Aarschot wordt er begin augustus twee dagen op rij gekoerst. Start en aankomst aan het stadion van KVC Langdorp.

In Aarschot wordt er begin augustus twee dagen op rij gekoerst. Start en aankomst aan het stadion van KVC Langdorp.
Aan Brugse Pannenkoeken zal er op beide wedstrijden geen gebrek zijn...

Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus vinden twee koersen voor de elite in en rond Aarschot plaats, deze gaan door het leven als de Doltcini Classics Aarschot. Op zaterdag volgt een elitewedstrijd (1.12 A) voor mannen, de Memorial Francis Tuerlinckx. Daags nadien rijden de dames elite de Grote Prijs Stad Aarschot. Om verkeersellende te voorkomen in het weekend voor de Sint-Rochusfeesten werd geopteerd voor een start en aankomst in Langdorp en rondjes van zestien kilometer deels door Aarschot, Gijmel en Langdorp.

Organisator Patrick Tuerlinckx verschaft een woordje uitleg, hij is niet aan zijn proefstuk toe. In 2018 organiseerde hij al het BK voor masters van de ICF en de VWV in en rond Tielt-Winge, ook hier was er een link naar vader Francis.

“Die profkoers voor mannen komt er omdat het vijftig jaar geleden is, dat mijn vader nationaal kampioen werd bij de masters in 1971. Dat wil ik laten gedenken in de vorm van deze memorial. Gezien ik een mannenkoers organiseer, wou ik dat zeker ook voor de vrouwen doen gezien het gegeven er door corona zeer weinig wedstrijden plaats vinden voor continentale teams. Gezien we zowel een mannen als een vrouwenteam hebben bij het Lviv Cycling Team, krijgen ze zo de kans om beiden in actie te komen. Beiden rijden ook Dwars door het Hageland (05/06)”, gaf Tuerlinckx weer. “Hopelijk is corona tegen dan grotendeels overgewaaid en kunnen er een kleine 180 deelnemers bij de mannen starten. Bij de dames is er enorm grote buitenlandse interesse om in het Aarschotse te komen koersen. Uiteraard bedank ik voor deze medewerking Aarschots burgemeester Gwendoline Rutten en de schepen van sport, Geert Schellens.”

De start en aankomst bevinden zich aan het stadion van KVC Langdorp op de Gijmelsesteenweg. De omloop omvat zestien kilometer waarlangs tachtig seingevers worden geposteerd. De lus loopt doelbewust niet door het centrum om Aarschot geen twee weekends op rij met drukke wegen op te zadelen. Buiten het prijzengeld voorziet wielerclub ICPC voor alle deelnemers een extra geschenk. Meer informatie volgt nog naarmate deze wedstrijden dichterbij komen.

Het is een organisatie van wielerclub ICPC en met medewerking Rodania, NHT neutrale wagens, garage Ford Berghen, XL mode, Nina Caro, Brugse pannenkoeken, CTRL, Bouqueterie Jacqueline, EMES en de Stad Aarschot samen met hun sportdienst.

 

Geef een reactie