logo Casalina

De Fietsbieb opent vandaag de deur aan het Sven Nys Cycling Center!

De Fietsbieb opent vandaag de deur aan het Sven Nys Cycling Center!
De Fietsbieb aan de Balenberg

Op zaterdag 29 mei, vandaag dus, gooit de Fietsbieb officieel haar deuren open in hét fietscentrum van Tremelo: het Sven Nys Cycling Center in Baal. Bij de Fietsbieb leen je een kinderfietsje voor een kleine prijs. Is jouw kleine coureur de fiets ontgroeid? Ruil hem dan gewoon in voor een groter exemplaar! Op deze manier zal het fietsen bij kinderen gestimuleerd worden, want fietsen is leuk en gezond! Fietsen hergebruiken is daarenboven goed voor het milieu én de portemonnee. Kom het vanaf vandaag allemaal bekijken!

Een Fietsbieb?

Dat is een bibliotheek van kinderfietsen voor gezinnen met jonge kinderen. De Fietsbieb is een halve dag per maand open op een vast tijdstip. Alle kinderen van twee tot twaalf jaar en hun ouders zijn er welkom. Voor twintig euro per jaar, plus twintig euro waarborg, kies je een kinderfiets. Wil je tijdens het jaar een fiets met een andere kleur, maat of model? Dan kan je jouw exemplaar gratis omruilen tijdens het vaste openingsmoment!

Bij de Fietsbieb krijgen tweedehandsfietsjes een nieuw leven. Vooraleer ze uitgeleend worden, zorgt de Fietsbib ervoor dat ze op punt staan. Zijn er herstellingen nodig? Dan knappen de vrijwilligers ze weer helemaal op.

Waar is de Fietsbieb?

Waar anders dan in hét fietscenter van Tremelo: het Sven Nys Cycling Center. Boven op de Balenberg kan je één keer per maand fietsjes komen uitproberen. De Fietsbiebvrijwilligers helpen je met de keuze van de fiets en zetten hem helemaal op maat voor jouw kleine crosser. Nog even testen en starten maar!

Meewerken?

Heb jij nog een kinderfiets staan? En is deze in goede staat? Breng hem naar de Fietsbieb en geef hem een tweede leven. Om jou te bedanken ontvang jij een jaarabonnement voor de Fietsbieb voor jezelf of om aan iemand anders te schenken.

Graag zelf de handen uit de mouwen steken? Beweging.net zoekt enthousiaste vrijwilligers om aan de fietsjes te sleutelen. Je doet herstellingen en stelt de fietsjes af op maat van de kinderen. Wil je ons team versterken? Laat het ons weten via tremelo@fietsbieb.be.

Reserveer je bezoek

De Fietsbieb is tussen tien en twaalf uur open in het Sven Nys Cycling Center op zaterdag 29 mei, zaterdag 26 juni, zaterdag 24 juli, zaterdag 28 augustus, zaterdag 25 september, zaterdag 30 oktober en zaterdag 27 november.

Reserveer je bezoek vooraf via tremelo@fietsbieb.be.

De fietsbieb is een initiatief van Beweging.net met steun van gemeente Tremelo, provincie Vlaams-Brabant en het Sven Nys Cycling Center. Meer info via www.fietsbieb.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *