logo Casalina

KDN United overvleugelt SMS Lubbeek in tweede helft

KDN United overvleugelt SMS Lubbeek in tweede helft
KDN United ging winnen op SMS Lubbeek

Beide teams kwamen met twijfels aan de aftrap in dit duel in derde provinciale D nadat beiden de voorbereiding afsloten in mineur. SMS Lubbeek met een 7-1 pandoering tegen Bierbeek B en verlies in hun laatste bekerwedstrijd in Keerbergen. KDN United kreeg, eveneens in hun laatste bekerwedstrijd; een bolwassing van Zemst Sportief. Hun onderlinge wedstrijden stonden in het verleden echter wel vol spanning en bol van doelpunten. Benieuwd of dit zich vandaag zou herhalen.

SMS Lubbeek vatte de koe meteen met de horens.

Al in de tweede minuut leverde dat hun beste doelkans van de volledige wedstrijd op. Niels Feyaerts speelde Van Den Eynde vrij op links, zijn voorzet werd door de vrijstaande Voytenko nipt naast gekopt. Na twintig minuten kreeg KDN gelijke tred, thuisdoelman Van Kerckhoven moest ingrijpen op een schot van Jenthe Wouters. Het openingsdoelpunt zou langs rechts tot stand komen toen de hardwerkende Maxime Stiennon Lubbeek de bal afhandig maakte en doorgaf aan de infiltrerende D’Hoore die in de verste hoek binnen legde, 0-1. Luttele minuten later trof alweer D’Hoore de paal na een teruglegger van Jenthe Wouters. Exact zes minuten na de KDN-goal hing thuiskapitein Jalali de bordjes gelijk toen hij ongehinderd een corner van Joeri Vandersmissen mocht binnenkoppen. KDN was even van slag en Lubbeek kon zich nog tweemaal aanvallend manifesteren met doelpogingen van Everaerts uit de draai en een grondscherend schot van Voytenko.

De 1-1 ruststand was dus eerder gevleid voor de thuisploeg.

In de aanvangsminuten van de tweede helft kon SMS Lubbeek vooral dreigen via vrije trappen en hoekschoppen waarbij steevast naar Jalali gezocht werd. Na twee opéénvolgende corners van Joeri Vandersmissen moest KDN-keeper Van Becelaere in twee tijden tussenkomen op een kopbal van Jalali en een deviatie van Voytenko. Daaropvolgend verraste hij met een verre uittrap de Lubbeekse verdediging die overlopen werd door Jenthe Wouters die binnenlegde. Het Lubbeeks protest voor buitenspel werd uiteindelijk laattijdig gehonoreerd door de scheidsrechter, KDN terug naar af.

KDN United telde SMS Lubbeek uit in een dolle twintig minuten.

Tien minuten na rust leek Jens Vandersmissen een pass van Verbruggen makkelijk te neutraliseren, toch liet hij zich de bal ontfutselen door een sterk opzittende D’Hoore. Deze ging ermee aan de haal en legde de bal klaar voor Maxime Stiennon, 1-2. Vijf minuten later lepelde Bongima buitenkant voet de bal in de loop van D’Hoore, “brommerke” vertrok tot aan de achterlijn, kapte met rechts naar linkervoet en zijn voorzet werd door Taverniers overhoeks binnen geknikt. De 1-3 op het scorebord. Een kwartier voor tijd draaiden D’hoore en Bongima de rollen in het samenspel om; de lage en harde center van Bongima werd door de opportunistische Maxime Stiennon binnen gepoeierd, zowaar 1-4.

KDN-trainer Notebaert maakte na afloop een vreugdesprongetje. Hij benadrukte vooral de collectieve ploegprestatie om met hoge pressing vanaf de voorlinie in blok over het veld te evolueren. Het was trouwens de eerste keer dat KDN op de openingsspeeldag kon winnen onder zijn bewind. Een gewonnen veldslag is echter geen gewonnen oorlog met wedstrijden tegen Binkom, Zoutleeuw en KVK Tienen B in het verschiet.

Doelpunten: 28’ D’Hoore (0-1), 34’ Jalali (1-1), 55’ Maxime Stiennon (1-2), 60’ Taverniers (1-3), 78’ Maxime Stiennon (1-4).

Verslag Geert Gazet

Foto Erika Jiroflé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *