logo Casalina

KHO Huizingen kreeg het behoud in tweede provinciale niet zomaar cadeau van KHO Bierbeek B

KHO Huizingen kreeg het behoud in tweede provinciale niet zomaar cadeau van KHO Bierbeek B
KHO Bierbeek B (links) zag KHO Huizingen met 1-3 winnen

Het barrageduel om het behoud in tweede provinciale, daar waren potentieel twee verliezers en al zeker ééntje. Een al veroordeeld HO Bierbeek B kon zelf besluiten of het al dan niet HO Huizingen mee liet zakken. Dat gegeven schrok het thuisteam niet af en het ging er nog vol voor, toch konden de blauw-gelen achteraf de redding mee huiswaarts nemen met een 1-3. Een opvallend gegeven was dat Huizingen hun seizoen in de zomer begon met een uitduel op … HO Bierbeek B.

Na een spannend vertoon werd het 4-4 tijdens de voorbereiding. Ook Huizingentrainer Dimitri Meerts herinnerde zich dat meer dan levendig.

“Het was een absurd scenario. Ik begon mijn bespreking vooraf met het gegeven dat de cirkel nu rond was. We begonnen er ons seizoen en daar sloten we het ook af. Dat was een speling van het lot. Tussen die 4-4 en nu zaten vele hoogtepunten, maar ook laagtepunten. Na de eerste speelronde hadden we dit nooit verwacht, we stonden afgescheiden laatste met 1 overwinning op 16 duels. We hadden het niet voor mogelijk gehouden om dit te verwezenlijken”, wist Meerts. “We trokken met een dubbel gevoel naar Bierbeek B. Dat was niet onterecht, een jong en dynamisch team ging er volledig voor. Ze telden wat afwezigen, maar enkele beloften en U19-spelers namen vol hun kans. Het was een partij waarin een pittig Bierbeek B tot het gaatje ging, ze hebben het ons moeilijk gemaakt. Het was ook absurd van Voetbal Vlaanderen dat we deze partij nog moesten spelen. Dit was een partij dat voor ons alles betekende, zij hadden niets meer te winnen of te verliezen. We spelen terecht nog een jaartje”, sloot de coach tevreden af.

KHO Huizingen haalde het met 1-3 op Bierbeek B
KHO Huizingen haalde het met 1-3 op Bierbeek B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *