logo Casalina

Sporting Kortenberg tekent nog minstens een jaartje bij in derde provinciale

Sporting Kortenberg tekent nog minstens een jaartje bij in derde provinciale
Sporting Kortenberg redde zich bij ATO B

Sporting Kortenberg pakte uit met een 1-4 op het veld van FC Averbode-Testelt-Okselaar in de barragematchen om het behoud in derde. Bij geel-zwart achteraf enkel opgeluchte gezichten. Vooral in het vierde kwartier kwamen ze goed voor de dag. Ze kwamen met een 0-1 de pauze uit en tegen minuut 60 stond het al ruim 0-4, de buit was binnen. Het thuisteam krabbelde nog terug tot 1-4, daar bleef het bij.

Bij de bezoekers scoorde spits Stef Andries 2 treffers op enkele minuten tijd rond het uur.

“Averbode-Testelt-Okselaar B had minder kansen, na de pauze bleven we in ons spel. Waar we het in de loop van het voorbije jaar steeds net niet over de streep trokken, deden we dat nu wel. Het viel allemaal goed en dan kan je gaan uitpakken met 1-4. Mijn eerste scoorde ik met de kop op een hoge bal aan de tweede paal, kort daarna bleef er een bal in hun zestien hangen en knalde ik deze in de rechterhoek”, blikte matchwinnaar Andries tevreden terug. “Het is spijtig dat we deze match nog moesten spelen. We hadden vooraf gezonde stress, maar beseften ten volle wat ervan afhing. Iedereen was na afloop supergelukkig. We zaten eigenlijk al met ons hoofd naar volgend seizoen toe om iets recht te zetten, dat kan nu ook. De redding is trouwens ATO B absoluut gegund, hopelijk kunnen ze zich redden in hun slotduel donderdag”, wist Andries. “Wij kijken nu dan eindelijk uit naar volgend seizoen en zeker naar de derby’s tegen buren Standaard Meerbeek en Sporting Erps-Kwerps.”

Voorzitter Thomas Bollaerts was ook meer dan tevreden.

“Hier heerste absolute opluchting. Het zou zonde geweest zijn om na een snertseizoen en een dertiende plaats zo afgestraft te zijn geweest met degradatie, maar het had zomaar gekund. In de hogere reeksen is het bloedbad nog groter. Er was geen paniek, maar natuurlijk wel wat stress de laatste weken. Op ATO B was niet onze gewenste loting, maar gelukkig dienden we in Averbode en niet in Testelt te spelen. ATO B kwam nooit in hun spel en het eerste kwartier na de rust ging het dan plots snel en beslisten we de match. Onze ploeg speelde een prima wedstrijd. We zijn opgelucht dat we er in blijven en hoogstwaarschijnlijk in een reeks met dorpsgenoten Meerbeek en Erps-Kwerps en nabije buren zoals Sterrebeek en Moorsel. Dat wordt een weer een stevige maar zeer amusante competitie”, aldus Bollaerts. “We begonnen het seizoen met een valse noot na een moeilijke voorbereiding en kenden dan vele pieken en dalen tot aan de winterstop. Nadien kenden we moeilijke maanden. Dat is elk seizoen zo in januari en februari, maar het was nu echt een ramp met 4 op 30 van januari tot einde maart. Zo kwamen we plots achteraan echt in de gevarenzone. Nadien konden we enkele spelers recupereren en schakelden we terug om naar ons vertrouwd systeem. We speelden terug goed, maar vergaten onszelf te belonen tegen onder andere Betekom B, Bertem B, Moorsel en Vossem. Met die extra punten waren we vermoedelijk nog over Betekom en Wijgmaal kunnen springen en was deze eindronde niet nodig geweest. Op Wijgmaal B en ATO B speelden we wel steeds een volwassen wedstrijd om zo het behoud te verzekeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *