logo Casalina

VHL C zet VCV Leefdaal-Bertem B opzij in drie sets

VHL C zet VCV Leefdaal-Bertem B opzij in drie sets
VCV Leefdaal-Bertem B (links) moest de punten laten aan thuisteam VHL C

Op voorhand stond VHL C als negende gerangschikt en de bezoekers van Leefdaal-Bertem B als vijfde in eerste volleybalprovinciale. In deze voorlaatste competitiematch van het seizoen viel er voor beide formaties niets anders te winnen als de eer. De bezoekende blauwhemden startten furieus maar het waren de withemden uit Haasrode-Leuven die het finaal haalden met 3-0.

VHL-coach Dries Janssens geeft tekst en uitleg na dit streekduel.

“Het was een prima wedstrijd waarin we het verschil hebben gemaakt op opslaggevend vlak zodat we druk konden zetten. Zo hebben we de eerste twee sets kunnen pakken, het draaide bij ons op receptioneel vlak veel beter. In set drie gingen ze met een ander team van start, op die manier konden wij op dezelfde flow doorgaan en konden we het rustig uitspelen.”

VHL C staat verrassend negende door blessures, maar de toekomst is verzekerd.

“We zijn met zijn twaalven aan het seizoen gestart. Door vele blessures, waarvan sommigen zwaar, begonnen we vaak met negen spelers. Reken bij de match nog de gekende voorsets en dan weet je dat je krap zal zitten. Dat heeft ons meermaals punten gekost. Gelukkig is er beterschap op komst, onze ploeg voor volgend jaar ligt al vast. We zullen dan vijftien spelers tellen, alle posities zullen dubbel bezet zijn en dat scheelt al een slok op de borrel”, wist een tevreden Janssens.

Sets: 25-23, 28-26, 25-15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *