logo Casalina

Meiden VC Feniks Haacht A zetten verjonging in en spelen Vlaams-Brabantse bekerfinale

Meiden VC Feniks Haacht A zetten verjonging in en spelen Vlaams-Brabantse bekerfinale
De vrouwen van Feniks Haacht A anno 2023-2024

Dit seizoen werd de eerste ploeg van Feniks Haacht A in eerste promo, eerste volleyprovinciale, verjongd. Het team kreeg aanvulling van enkele jonge meiden uit de B-ploeg, die aan hun volgende stap toe waren in hun sportieve ontwikkeling. Hier betaalden ze leergeld voor, in plaats van de gebruikelijke top vijf moeten ze nu blij zijn met plaats negen maar ook een straffe prestatie in de vorm van een bekerfinale.

De rood-zwarten kenden competitief hun beste periode tussen eind oktober en eind november toen wonnen ze 3 van hun 4 competitiewedstrijden. Ze haalden het steeds met 3-1 tegen Zuun A, VC Lennik B en Daatmet Liedekerke. Tussendoor werkten ze een prima bekercampagne af en werkten ze zich in de halve finales voorbij VC Lennik A om de finale in het EuroVolleyCenter in Vilvoorde te bereiken. Helaas gingen ze daar onderuit met een 3-0 tegen Volley Eternit Kapelle-op-den-Bos.

VC Feniks Haacht speelt deze zaterdagavond vanaf 21 uur op verplaatsing bij voorlaatste Daatmet Liedekerke. De competitie sluiten ze op zaterdag 20 april vanaf 16 uur af op het terrein van Volley Haasrode Leuven C. Een achtste plaats zit er nog in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *