logo Casalina

Jens Detruyer neemt over bij VK Linden, The King biedt twee speeldagen en een bekerfinale een oplossing

Jens Detruyer neemt over bij VK Linden, The King biedt twee speeldagen en een bekerfinale een oplossing
VK Linden kent volgend jaar een nieuwe sportieve staf

Na net geen twee seizoenen trok trainer Peter Everaerts de deur achter zich dicht bij eersteprovincialer VK Linden. Naar volgend seizoen toe was er al een oplossing en dus een vervanger met Jens Detruyer uit Diegem. Allesbehalve een onbekende, hij kwam samen met Everaerts aan de Kerkdreef toe als T2. Na een kleine zes maanden nam hij de uitdaging aan om T1 te worden bij tweedeprovincialer KCS Machelen.

“Het was een drukke dag want ik ben vandaag ook naar KCS Machelen getrokken om hen het nieuws te melden. Ze waren daarover zwaar ontgoocheld, dat begrijp ik wel. Na de zege op Galmaarden zijn we voor negentig procent gered, we hebben nog één puntje nodig. Ik heb bij hen met beperkte middelen twee keer de redding verwezenlijkt. Ik wil er in schoonheid afscheid nemen”, opende Detruyer.

KCS Machelen had dit niet zien aankomen en is dus nu nog naarstig op zoek naar een opvolger bij de blauw-witgetinte tweedeprovincialer. Contacteer het bestuur op bestuur@kcs-machelen.be

KCS Machelen zoekt een trainer voor 2023-2024
KCS Machelen zoekt een trainer voor 2023-2024

De verstandhouding tussen staf en spelersgroep was blijkbaar enorm verminderd, na de wedstrijd tegen Boka United volgde het ontslag. 

“Ik had absoluut niet verwacht om zo snel terug te zijn aan de Kerkdreef. Ik kwam anderhalf jaar geleden met Peter aan in Linden als T2. Na zes maanden kon ik een stap vooruit zetten van T2 naar T1. Dat ik anderhalf jaar nadien opnieuw in Linden zou staan, had ik niet durven dromen. Ik had eerder al tijdens de winterstop een aanbod gekregen van eersteprovincialer La Rhodienne om over te nemen. Toen Linden recent belde, was de keuze snel gemaakt. Intern zal er nu iemand overnemen voor de komende twee speeldagen en de provinciale bekerfinale tegen Rotselaar”, wist Detruyer, die met zijn vriendin in Diegem woont. “Op die manier kan ik ook vaker een match meepikken van mijn zus, Marie Detruyer. Ze werd voorbije seizoen ook Red Flame, dat is leuk. Wie mijn T2 zal worden is nog niet duidelijk, we zijn voorlopig intern naar een assistent-coach aan het zoeken.”

Detruyer (eerste op de bank vanaf rechts) verraste vriend en vijand met zijn overgang
Detruyer (eerste op de bank vanaf rechts) verraste vriend en vijand met zijn overgang

Ronald “The King” Selleslach trainer van Linden B zou het team de komende twee speeldagen en de bekerfinale leiden, daarna neemt Detruyer over.

De eerste versterking voor Linden met de signatuur van Detruyer is er ondertussen. Flankaanvaller Achraf Bassir van tweedeprovincialer KVK Wemmel komt naar de groen-witten, hij scoorde tot nu toe twaalf keer dit seizoen. Naar volgende jaargang wilt Detruyer VKL klaar maken voor de top vijf en wie weet eindronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *