logo Casalina

In beeld: Kreg Rotselaar B zet VC Molenstede B opzij

In beeld: Kreg Rotselaar B zet VC Molenstede B opzij
Kreg Rotselaar (links) hield de punten thuis tegen VC Molenstede

In de vierde promo b ofte vierde provinciale b stonden vierde Kreg Rotselaar B en achtste VC Molenstede B, dat twee duels minder had gespeeld, tegenover elkaar. De thuisspelende rood-zwarten haalden het, maar de bezoekende geelhemden gaven zich niet over zonder spreekwoordelijke slag of stoot.

Het begon met een 2-2, het evolueerde in de openingsset gaandeweg naar een 7-3 ook mede als gevolg van een goede opslagreeks van Lambrechts. De 8-4 kwam er na een spectaculaire smash van Witpas. Molenstede kwam dichterbij tot 11-7 na een prima plaatsbal van uitblinker Celis.

Molenstede viert een punt
Molenstede viert een punt

Daarna liep het thuisteam opnieuw uit naar 15-7, onder andere via een gekruiste smash van Ghesquiere.

Rotselaarse Ghesquiere haalde meermaals uit
Rotselaarse Ghesquiere haalde meermaals uit

De 19-7 kwam op het bord na een stevige reeks aan de service van Van Rengen. De 23-10 kwam er na een scherpe opslag van Ghesquiere. Bij 24-10 volgde de eerste setbal voor Kreg, dat was niet naar de zin van de Diestsen die onder andere via Celis nog vier keer scoorden. Na een service van Molenstede die buiten de lijnen belandde, was de 25-14 een feit.

Witpas en Lambrechts blocken succesvol af
Witpas en Lambrechts blocken succesvol af

Molenstede begon goed aan set vier met 0-4. De opslagreeks van Hensen kwam vier punten ver, bezoekster Van Osch trof raak via een smash. De Rotselaarse kentering liet niet lang op zich wachten, onder meer met een ace van Van Rengen.

Van Rengen deed het prima aan de opslag voor Kreg
Van Rengen deed het prima aan de opslag voor Kreg

Molenstede liep nog even 7-8 uit via Vlayen die de bal net over het net legde. Daarna namen de zwarthemden het commando gaandeweg over, De Munck liet een mooie opslagreeks noteren tot 13-9. Daarna ging het van 15-10 met een uithaal van Machiels, Molenstede bood nog weerstand tot 16-13. Daarna stoomde het thuisteam door.

In set drie was het verloop veel spannender, de opslagen waren pittiger, de rally’s langer en de recepties beter afgestemd.

Molensteedse Vlayen aan de opslag
Molensteedse Vlayen aan de opslag

Kreg B liet er geen twijfel over bestaan, ze gingen de drie punten thuis houden. In de tussenstand verandert er niets in hun reeks voor beide jonge formaties, Kreg B blijft vierde en Molenstede B achtste.

Rotselaar viert tegen Molenstede
Kreg Rotselaar B viert tegen VC Molenstede B

Sets: 25-14, 25-16, 25-21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *