logo Casalina

In beeld: Meiden BVS Aarschot nemen na mindere opener de maat van Feniks Haacht B

In beeld: Meiden BVS Aarschot nemen na mindere opener de maat van Feniks Haacht B
BVS Aarschot (links) toonde veerkracht bij Feniks Haacht B

In tweede promo b ofte tweede volleyprovinciale B ontving voorlaatste Feniks Haacht B, dat dringend punten nodig had, vierde BVS Aarschot. De openinsset ging op enthousiasme naar het thuisteam. Dat leek ook het geval voor set twee, maar opeens kantelde de hele partij met de grens van de twintig punten in zicht. BVS ging nog op en over het moedige thuisteam.

Voor de neutrale toeschouwer was het even focussen, daar beide teams in actie kwamen in rood-zwarte kleuren.

Bezoeker Troch realiseerde het eerste punt, 0-1. Troch verdubbelde met een goede opslag de score, 0-2. Feniks zette daar een goede smash van Boudry tegenover voor de 1-2. In een mum van tijd stond het 6-6 in een leuke partij.

6-6 in de openingsset
6-6 in de openingsset

Feniks putte moed uit de wedstrijd en bij BVS draaide de receptie niet wat leidde tott een 13-10, bij de bezoekers scoorde Derboven af en toe een raak punt, maar het was voorlopig te weinig. Tussendoor plaatste thuisspeelster Trappeniers enkele rake aanvallen. Haacht liep weg naar 22-13, Jolien Warlop plaatste nog een mooie plaatsbal voor de 22-14.

Aarschotse Warlop (15) met de met de plaatsbal voor de 22-14
Aarschotse Warlop (15) met de met de plaatsbal voor de 22-14

Bij 24-15 kwam er een eerste setbal, maar het was pas bij de derde bingo, toen een Aarschotse de bal in het net mepte.

Feniks B viert de eerste setwinst
Feniks B viert de eerste setwinst

Voor je het wel en goed wist stond het in set twee 5-0 en zelfs 10-3, de Aarschotsen leken even van hun stuk. Leek er minstens een punt in de maak voor Feniks? Het werd 11-6 maar dan leek de Haachtse machine te stokken na enkele fouten. BVS putte moed en stond opeens op 14-13. Het was het moment voor het thuisteam om weg te lopen naar 19-15, zeker daar de Aarschotse opslagdruk een minder moment kende. Trappeniers deponeerde een ace in de rechterhoek achteraan het veld voor de 20-15, de set leek gespeeld.

Feniks B na een gewonnen punt
Feniks B na een gewonnen punt

Via een mooie opslagsessie van Derboven kwam het weer tot 21-18. Het werd 21-21 na een smash van Sterckx, dit was het kantelpunt van het duel. In de daaropvolgende time-out vroeg bezoekend coach Wuyts om alles te geven, zijn troepen luisterden. Dehond scoorde de 21-23 aan het net en het eerste setpunt was kort daarna ook het goede via de voorhamer van Asselberghs die het prima begon te doen, 21-25.

Ook in set drie draaide de Aarschotse aanval en kwam Asselberghs er enkele keren goed door. De service van BVS kwam erdoor en dat zag je ook op het scorebord, 3-8. Troch liet een sterke opslagserie neerzetten, met daarbij een ace, dat leidde tot 4-11. Voor Feniks haalde Vandeputte nog enkele keren uit, maar BVS bleef beuken aan het net. Het stond snel 12-20, onder andere door punten van Dehond.

De bal rolde even over het net
De bal rolde even over het net

Het stond 16-22 na een mirakelredding met de bovenkant van de knie, maar ploeggenote Sterckx gaf het geen waardig vervolg door de bal in het net te verwerken. BVS controleerde en het won ook set drie, 16-25.

In de vierde en laatste set verdiende Feniks B meer dan setverlies, zeker op basis van enthousiasme en soms vloeiend spel. Ze moesten het afleggen tegen de Aarschotse ervaring, dat leverde hen de volle drie punten op.

BVS Aarschot aan het feest
BVS Aarschot aan het feest na een ace van Troch

Sets: 25-16, 21-25, 16-25, 21-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *