logo Casalina

Belgian Cats loten Duitsland, Japan en USA op de Olympische Spelen in Parijs

Belgian Cats loten Duitsland, Japan en USA op de Olympische Spelen in Parijs
De Belgian Cats plaatsten zich voor de Olympische Spelen in Parijs Foto: Serch Carriere

In het Zwitserse Mies werd geloot voor de groepsfase van de Olympische Spelen in Parijs gehouden. Vanuit pot 2 werden de Belgian Cats ingedeeld in Groep C, samen met Duitsland, Japan en Team USA. 

Deze dinsdagavond werd op het hoofdkantoor van FIBA de loting voor de Spelen gehouden, zowel bij de mannen als de vrouwen. Deze zomer zullen de Belgian Cats het in de poulefase van de Spelen moeten opnemen tegen Duitsland (FIBA – 19), Japan (FIBA – 9) en USA (FIBA – 1).

De poulewedstrijden van Groep C staan gepland op 29 juli, 1 augustus en 4 augustus.

Voor de Cats ziet het schema er als volgt uit:

29 juli vs. Duitsland

1 augustus vs. USA

4 augustus vs. Japan

Competitiesysteem op de Spelen

De 12 gekwalificeerde ploegen worden onderverdeeld in 3 poules van 4 ploegen. Alle groepswinnaars én het team dat als beste tweede finisht, vormen de ‘linkerkolom’ van de draw voor de kwartfinale. De andere teams op de tweede plaats en de twee beste ploegen die op de derde plaats eindigen, vormen de ‘rechterkolom’. Voor deze duels zal opnieuw een loting plaatsvinden. Meer informatie vind je op de officiële website.

Het basketbaltornooi op de Spelen vindt plaats van 28 juli tot en met 11 augustus. De groepsfase wordt in Rijsel gespeeld, terwijl het tornooi vanaf de kwartfinales in de Accor Arena in Parijs verder gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *